Завантаження ...
banner
banner

Як прикордонники зупинили російську ДРГ на Чернігівщині: подробиці

Як прикордонники зупинили російську ДРГ на Чернігівщині: подробиці фото

У липні 2023 року четверо прикордонників зупинили спробу прориву на Чернігівщину шістьох російських спецпризначенців. Вони намагалися пробратися вглиб української території вдень, під прикриттям обстрілу позицій. В результаті — змушені були відступати із втратами.

Йдеться у сюжеті «Суспільне Чернігів».

Олексій, Руслан та Ігор — прикордонники, які зупинили спробу прориву диверсійної групи.

«Побачив дві особи та відкрив вогонь на ураження. Потім ще побачив. Я думаю, що спецура, тому що вдягнуті та екіпіровані дуже сильно: автомати були з коліматорами, в одного труба РПГ-26. В чорній формі», — розповів прикордонник Олексій.

Прикордонник Олексій, ФОТО: Суспільне Чернігів

Прикордонник Олексій, ФОТО: Суспільне Чернігів

На допомогу Олексію прибули побратими.

«Я зайняв крайню ліву позицію. Моя задача була прикривати бік, щоб з флангу ніхто не проник», — сказав прикордонник Ігор.

Прикордонник Ігор, ФОТО: Суспільне Чернігів

Прикордонник Ігор, ФОТО: Суспільне Чернігів

Олексій випустив по російським військовим як мінімум 120 набоїв, вони відступили з втратами.

Як каже старший наряду Руслан, зупинити росіян їм допомогла раптовість і командна робота.

«Нам пощастило в тому, що вони нас там не очікували. Ми їх застали зненацька. І це саме тому перевага стала швидко на наш бік. Всі робили свою справу. Ніхто не схибив у цей час і все у нас вдалося».

Старший наряду Руслан, ФОТО: Суспільне Чернігів

Старший наряду Руслан, ФОТО: Суспільне Чернігів

Що було метою заходу російської ДРГ — кожен із прикордонників має свою думку.

«Саме ДРГ — це диверсійно-розвідувальна група. На мій розсуд, той самий квадрокоптер, він багато чого не бачить. Якщо він щось бачить один-два-три рази цікаве, але не може нічого зафіксувати, то в такі місця і можуть відправлятися ці групи», — розповів Руслан.

Бійців за зупинку спроби прориву російської ДРГ командувач Об’єднаних Сил Сергій Наєв нагородив відзнаками «За службу і відвагу».

Сергій Наєв нагороджує відзнаку прикордонників

Сергій Наєв нагороджує відзнаку прикордонників "За службу і відвагу", ФОТО: Суспільне Чернігів

Олексій пригадує, тільки після відбиття атаки почав відчувати страх, а Руслан — втому. Прикордонник Ігор довго не міг розслабитись. Хоча для всіх трьох ця перестрілка з ДРГ — не найважча за час служби.

Нині ж, зі слів заступника начальника прикордонної застави, обстановка на кордонах Чернігівщини з Росією — стабільно напружена.

«Кожного дня у нас відбуваються обстріли ділянки відповідальності. Ворог застосовує всю наявну у нього зброю для витіснення нас від кордону. Але ми стоїмо на позиціях. Це все летить таке осколкове, щоб побільше живої сили було посічено. Це може бути АГС, міномет, також це можуть бути «Гради», — розповів заступник начальника прикордонної застави позивний "Бабай".

Заступник начальника прикордонної застави позивний

Заступник начальника прикордонної застави позивний "Бабай", ФОТО: Суспільне Чернігів

«Тут відбуваються зовсім інші речі, ніж люди собі уявляють. Тут щоденно йдуть обстріли як зі стрілецької зброї, так і з гранатометів, мінометів. Це кожен день, ми це бачимо кожен день», — сказав Руслан.


Джерело: Суспільне Чернігів

Фото Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: