Завантаження ...
banner
banner

Чи буде у Ніжині реабілітаційно-спортивний комплекс?

Чи буде у Ніжині реабілітаційно-спортивний комплекс?  фото

Ніжинська міська рада та TB company підписали Меморандум про взаєморозуміння та партнерство.

Він був підписаний в рамках реалізації проекту з будівництва та облаштування реабілітаційно-спортивного комплексу в Ніжині.

«Реалії сьогодення такі, що питання реабілітації військових та цивільних, постраждалих внаслідок воєнних дій рф на території України, дуже актуальне. Зрозуміло, що для надання якісної постмедичної реабілітації військових необхідний повноцінний реабілітаційний комплекс», – зазначив міський голова Олександр Кодола.

Робота в напрямку пошуку інвесторів для будівництва комплексу для реабілітації військових розпочалася одразу після того, як наш регіон був звільнений від російських окупантів. Були проведені зустрічі з Міністром охорони здоров’я, перемовини на міжнародному рівні, зокрема, з Асоціацією архітектури Франції, потенційними партнерами, благодійними фондами у містах-побратимах.

Сьогодні під час зустрічі з проектантами була представлена концепція майбутнього реабілітаційно-спортивного центру. Він буде доступний для відвідування людям, які зазнали психологічних та фізичних травм, а це військові, внутрішньо переміщені особи, сім’ї загиблих, люди, які потребують психологічної підтримки. Під час реабілітації будуть надаватися послуги психолога, реабілітолога, спортивного тренера, працюватимуть тренажерні зали та спортивні секції. Ефективну реабілітацію будуть надавати лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, терапевти мови і мовлення, протезисти-ортезисти, психологи, психотерапевти, сестри медичні з реабілітації, асистенти.

Після виготовлення проекту будівництво реабілітаційно-спортивного комплексу стане привабливою інвестиційною пропозицією для майбутніх партнерів. Адже сьогодні багато країн готові допомагати українським громадам у будівництві та відновленні. А саме реабілітація військових та постраждалих цивільних сьогодні є особливо актуальною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: