Завантаження ...
banner
banner

У Прилуках можна побачити козаків, вікінгів та індіанців (Відео)

У Прилуках можна побачити козаків, вікінгів та індіанців (Відео) фото

Образи воїнів-козаків, вікінгів, індіанців та персонажів кінематографа відтворює у своїх ляльках майстриня із Прилук Єлена Аракчеєва.
Пише suspilne.media

Для цього ліпить із пластичної кераміки та запікає у духовці відкриті частини тіла, робить їм волосся, вії, бороди, татуювання та шиє костюми. На одну ляльку в середньому жінка витрачає до трьох місяців. З її слів, перед тим, як обрати персонажа для роботи, вона в нього закохується.

Вікінг, якого майстриня створила одним із останніх, має татуювання.

Жінка часто звертається до образів воїнів. В її колекції є також індіанець племені Семенолів, козак в образі Тараса Бульби.

Син допомагає із металевими предметами. Музичні інструменти та постаменти робить прилучанин Сергій Степанов. Одяг своїм лялькам жінка шиє сама. Для цього має колекцію тканин, яку постійно поповнює.

"Нова тканина лялькам не дуже буде пасувати. Потрібно робити штучне старіння тканини. Це має свій шарм, якщо тканина не блискуча та гламурна. У мене такий стиль роботи", — розповіла майстриня Єлена Аракчеєва.

У колекції Єлени Аракчеєвої є персонаж Пінгвін із "Бетмена".

Натхнення для роботи знаходить у книжках та фільмах. Майстриня говорить, що найголовніше для неї обрати персонажа, вивчити його зовнішні та внутрішні особливості. На створення однієї ляльки витрачає до трьох місяців.

"Для того, щоб почати роботу, я повинна спочатку полюбити цього персонажа. Якщо я не буду відчувати до нього певних емоцій, то він у мене не буде виходити. Коли я працюю із персонажем, я уявляю його в різних ситуаціях. Напевно, в дитинстві в ляльки не награлась", — говорить майстриня.

Створенням ляльок жінка займається понад 20 років. Починала із мініформату, в якому ліпила ляльок із пластиліну та покривала манікюрним лаком. У цьому стилі працює останні 15 років. Нині багато її ляльок у приватних колекціях. Одну із перших — Жозефіну називає улюбленою.

Нині майстриня одночасно працює над створенням шести ляльок. Дві із них будуть відображати добро і зло.

Більше дивіться у сюжеті:



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: