Завантаження ...
banner
banner

Дорого чи дешево: які ціни на молочку в Ніжині

Дорого чи дешево: які ціни на молочку в Ніжині фото
Журналісти MYNIZHYN.com  продовжують слідкувати за вартістю продуктів. Час від часу ми моніторимо ціни на м’ясо і сало, а також аналізуємо вартість яєць і соціально важливих продуктів.

Раніше ми писали: Скільки коштує в Ніжині один раз сходити за продуктами: актуальні ціни

Цього разу проаналізуємо вартість молочної продукції, яка складає частину раціону українців.



Домашній сир на ніжинському ринку коштує 100-120, 140, а буває господині просять і 160 грн за кілограм.
Продавці говорять що день на день не приходиться і люди домашній сир просто «розмітають», навіть за найдорожчою ціною, а молоко стоїть не  продане.
Також продавчині розповідають, що частенько бувають дні, коли люди приходять на ринок і беруть всього зовсім по трошку, торгівля ніяка і покупці часто просять поступитися ціною хоч на пару гривень.

Покупці на ринку переважно люди старшого віку, молодь закуповується частіше в супермаркетах, де представлено величезний вибір на будь-який смак, бо молодь любить розраховуватися банківськими картаками. Принаймні так нам розповіли пордавці на ринку.


Молоко 30-35, 40 грн півтора літрова пляшка
Сметана -  60 грн півлітри.

Також ми поцікавилися цінами на сироватку, аби хоч трохи «порадувати» свій гаманець, тож за півтора літрову пляшку сироватки треба заплатити 10-15 грн.



Самі ж покупці люди різної категорії. Приміром Людмила, яка прицінюється на ринку на молочну продукцію, пробує сир і каже, що кожного тижня купує і домашній сир і молоко, бо сім’я велика, то ж потрібно частенько  придумувати якісь смаколики.

А от пані Віолета живе сама і гірко всміхаючись говорить: «та ви що, домашній сир – це для мене такий делікатес! Може півкіло раз в рік і купую на свято, а може й ні. Домашню сметану не беру ніколи, бо дорого».

Хоча ціни і кусаються, та наші журналісти теж спокусилися на домашню молочку і придбали аж 300 грам домашнього сиру! 
А вдома з йогуртом, цукром та родзинками – це саме те, що треба для смачного корисного сніданку!





 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: