Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині говорили про тарифи на тепло: подробиці

У Ніжині говорили про тарифи на тепло: подробиці фото
Незмінними залишаються тарифи на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послугу з постачання енергії для населення.

Водночас для бюджетних установ тарифи зростуть, а для інших споживачів (крім населення) – знизяться з огляду на зміну ціни на газ.

05 жовтня 2023 року члени виконавчого комітету Ніжинської міської ради прийняли рішення встановити та не застосовувати для населення тарифи на теплову енергію від ТОВ «НіжинТеплоМережі». Разом з тим нові тарифи будуть застосовані для бюджетних установ та інших споживачів.
В чому суть
Хоча насправді рішенням виконкому у Ніжині тарифи на тепло підняли, але застосовувати для населення в цьому опалювальному сезоні 2023/2024 не будуть. Тобто мешканці міста платитимуть за централізоване теплопостачання так само, як і в минулому опалювальному сезоні.
Бюджетні установи вже цей опалювальний сезон повинні будуть платити за новими вищими тарифами.
Чому так
22 серпня уряд продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов’язків (ПСО) для виробників тепла до 15 квітня наступного року, за якою тарифи на тепло для населення залишаться незмінними.
З урахування продовження дії заборони на перегляд тарифів на тепло, вартість газу з ПДВ для виробників тепла населенню залишиться на рівні 7,42 тисяч гривень за тисячу кубометрів та 16,390 тисяч гривень – для виробників тепла для бюджетних організацій.
Різниця в тарифах за всіма категоріями споживачів складає майже 63 мільйони гривень станом на 01.07.2023 р. Цю різницю ТОВ «НіжинТеплоМережі» компенсує держава. Кошти, які надійдуть з державного бюджету, підуть на погашення заборгованості за використаний природний газ, яка утвориться внаслідок закупівлі його за ринковими цінами.

За матеріалми Ніжинська міська рада
Фото з мережі


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: