Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні було б 35, але війна його забрала: пам'ятаємо про наших Героїв

08 жовтня мало б виповнитися 35 років солдату Анікєєнку Олександру Анатолійовичу, але безжальна війна обірвала його життя.

Олександр народився 08.10.1988 року. Навчався в Ніжинській ЗОШ №5. У 2005 році вступив на підготовчі курси в НДУ ім. Миколи Гоголя на факультет «Історія та право». Мріяв стати справедливим суддею. У 2007 році призвали до лав ЗСУ. Проходив службу в Києві в десантних військах, був командиром взводу. Неодноразово за старанність та сумлінне виконання службових обов’язків, за високий професіоналізм нагороджувався грамотами та цінними подарунками. У 2008 році вступив до НДУ ім. МИКОЛИ ГОГОЛЯ на заочну форму навчання. Працював після закінчення трьох курсів в Київському бюро екскурсій та туризму. Дуже подобалася робота, бо досконало володів іноземною мовою і проводив екскурсії іноземцям. За це його шанували та поважали колеги та екскурсанти. Багато друзів є і серед іноземців. Одного разу приїздив із-за кордону і гостював в родині, Олександр умів сходитись з людьми, бо був завжди щиросердним.

Саша Анікєєнко мав дружину Ірину та двох діток: синочка Платона та донечку Аріну, які навчаються в школі-гімназії №17. Загинув 5 вересня 2022 р під Кураховим Донецької області. Похований на Алеї слави.

28 червня 2023 року відкрили на Гімназії №5 меморіальну дошку.



Світла пам’ять та безмежна вдячність за вірність Україні, навіки залишиться у наших серцях.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: