Завантаження ...
banner
banner

«Джокер» Артема Пивоварова: Ізабелла Іващенко з Ніжина про закулісся Голосу країни

Голос країни – це шанс для будь-якого вокаліста заявити про себе.

Журналісти MYNIZHYN поспілкувалися з представницею Ніжина на “Голосі країни-13” Ізабеллою Іващенко й дізналися, яким був шлях до омріяного виступу на всю Україну, яка атмосфера превалює за лаштунками проєкту та чому жереб припав на Артема Пивоварова.

Спеціально для наших читачів Ізабелла радо поділилися закулісними фото. Приємного перегляду.


– Ізабелло, як Вам вдалося потрапити в Голос Країни? Це Ваша мрія, зважаючи на тернистий шлях у музиці?

– Взагалі, я подавала заявку на цей проєкт три-чотири рази за все життя, але мені не вдавалось пройти далі. Іронічно, що я не подавала заявку на цьогорічний сезон Голосу країни, адже півтора року живу в Британії, тому основну діяльність веду тут поки що. В Instagram мені написала кастинг-менеджер проєкту Ясміна і запросила на кастинг у Київ. На той момент я була в дорозі. Це була моя перша поїздка в Україну після річної розлуки з рідними. Тому, маючи шанс провести час з сім’єю, я ще й встигла на кастинг Голосу країни. Це неочікувана подія для мене, але я дуже зраділа, що зі мною зв’язалися. Досвід на Голосі країни не передати словами. Він неймовірний, і команда – найкраща. Велика вдячність Польщі за те, що допомогли і прийняли нас.

– Популярне – питання, яке я не можу не задати: чому Ви обрали саме цю пісню? Чому англійською?

– Я приготувала увесь репертуар, який був би потенціально цікавим для команди. Навіть показувала свої авторські пісні. Згодом ми все ж таки обрали хіт Євробачення 2022 “Spaceman” британського артиста Сема Райдера, з якою я врешті-решт розвернула усі чотири крісла . До речі, він помітив мій виступ і відмітив мене у своєму Instagram, що було для мене реально приємним шоком. Хоч я отримала трошки хейту від людей, за те, що говорила про авторські українсько-англійські пісні, а вийшла з англомовним кавером, мене це не засмучує. Навпаки, нас бачать іноземці, бачать наш рівень умінь, таланту і знань, про які зараз треба розказувати на весь світ. Ми привертаємо увагу іноземців, і тоді рівень інформованості про Україну зростає.

– Якою була Ваша перша емоція, коли Ви побачили, що розвертається перше крісло? На скільки Вас здивувало, що розвернулися всі? Ви на це розраховували?

– Перших, кого бачиш не тренери, а глядачі, тому я працювала на них. Коли я побачила, що розвернулася Надія Дорофєєва, чесно сказати, я не зрозуміла на той момент, що я вже у проєкті. Я просто продовжувала кайфувати і співати для усіх, для себе. Щойно наші чудові музиканти завершили грати, вже тоді я зрозуміла, що я розвернула усі крісла, і я була дуже щаслива.


– Артем Пивоваров. Мені здається не один він відчув, що у Вас є зв’язок і вибір буде на його користь. Між ким обирали? На скільки було складно обрати? Перед виступом до кого мріяли потрапити у команду?

– Я була б щаслива, якщо хоча б хтось повернувся. На сцену я виходила з думкою про те, що хочу просто заспівати для людей і круто виступити. Також я не думала, до кого хотіла би потрапити в команду, адже кожен тренер, цілком упевнена, навчив би мене чомусь новому. Тому вирішила, що буду обирати вже на сцені – піти, до кого підкаже інтуїція і серце.
Перед виступом я не думала, що розверну усі крісла, це було неочікувано. Обирати було дуже складно, адже з кожним хотілося попрацювати і познайомитись. Вони усі мегаталановиті і круті артисти української сцени. Звісно, я була в шоці, що вони боролися за мене. Особливо після стількох спроб пробитися в українську індустрію, отримати таке визнання було дуже приємно. 
Чому саме Пивоваров? Спіч Артема про тернистий шлях артиста, який він сам пройшов, дуже резонує зі мною, адже мій шлях непростий, але дуже цікавий. У нього щось було в очах в той момент і його енергетика переконали мене піти до нього, і це був найкращий вибір, адже Артем неймовірний не тільки як артист, а й як людина. Ми підтримуємо контакт, спілкуємося. Він неодноразово приділяв час учасникам: ми обідали разом з ним і його командою у гримерці, телефонували один одному, а на репетиціях завжди літали іскри. Даша (його менеджер) чудова людина, активно підтримує нас усіх. Це шикарні люди, і я дуже рада, що вони стали частиною мого життя.

– Ваші конкуренти доволі сильні вокалісти. Як оцінюєте свої шанси на успіх?

– Наша команда, як каже фан-спільнота Артема “Стихійні”, сім’я. Обожнюю його прихильників, адже вони дуже людяні, креативні і дуже сильно підтримують. Хоч ми і змагаємося за перемогу, ми поважаємо і любимо один одного, підтримуємо. Цей сезон Голосу країни є особливим, адже він об’єднав українців з усього світу, бо нас єднає не тільки війна, а й музика, через яку ми транслюємо інформацію про Україну закордоном. Звісно, я вважаю себе сильним конкурентом і хочу перемогти в проєкті, але я буду щиро радіти за інших, і ми продовжимо спілкування навіть після проєкту. Мій суперник на батлах, блогер, режисер і співак Влад Шериф є дуже потужним, але ми так здружилися з ним під час репетицій, що забули про конкуренцію. Ми просто хотіли зробити крутий номер, зробити так, щоб Артем пишався нами. Дівчата і хлопці в команді у нас дуже сильні. У кожного є фішки, які закохують слухача.

– Яка атмосфера за лаштунками? Нотка напруги і конкуренції відчуваються чи панує спокій і впевненість у собі?

– У нас така шикарна команда: режисери, оператори, музиканти, продюсери, стилісти та усі, хто причетний до створення Голосу країни. Максимально весело і легко проводимо час з усіма учасниками, адже ми живемо в одному готелі. Кожного вечора збираємось співати, джемити (імпровізація в музиці без підготовки), обговорювати різні теми і просто бути «в моменті». У цьому сезоні учасники особливі і талановиті. Кожен має шанс засяяти і наповнювати проєкт своєю присутністю. Не дивлячись на те, що це конкурс, ми залишаємося, у першу чергу, людьми і музикантами, які люблять свою справу.

– У Вас є приховані козирі? Маєте чим здивувати ще більше у майбутніх виступах?

– Шалені високі ноти, мелізматика і подача емоції в кожному слові пісні до глядача – вважаю, це мої козирі. На наступних етапах буде багато експериментів з жанрами, техніками, буде дуже цікаво, як відреагують на це люди. Команда Артема це ті люди, які кидають виклики, ламають стереотипи і вносять нове в українську музичну індустрію.

– Що Вас, на Вашу думку, відрізняє від інших учасників в плані вокалу/музики? 

– На проєкті мене прозивають «джокером» команди Артема Пивоварова. Усі запам’ятали мій мікст – вокальну техніку, яку я використала у своєму виступі на сліпих прослуховуваннях. На етапі боїв співачка KOLA, котра була радником Артема Пивоварова, відзначила мій тембр голосу як незвичний для України. Я думаю, що моє бажання і вміння поєднувати сучасні техніки і доносити їх до українського слухача, трошки відрізняє мене від інших учасників, адже я обрала для себе напрямок – об’єднати українську і світову музику, культуру в одне ціле. Я хочу, щоб наша індустрія зробила ажіотаж, як у свій час зробила, наприклад, Корея з їх стилем K-pop музики. Корейські артисти поєднали західні техніки із своїми культурними мотивами, що створило нову нішу і навіть конкуренцію усьому західному музичному ринку.


– Після офіційного завершення проєкту на телебаченні завітаєте до Ніжина з піснею?

– Завдяки батькам, я виросла людиною, котра ніколи не забуває, звідки вона починала і хто був поряд. Саме тому я впевнена, що ніколи не підхоплю «зіркову хворобу», оскільки я дуже самокритична, бо прагну самовдосконалюватися і не зупинятися в розвитку. Ніжин є місцем моїх перших спроб і кроків, тому він завжди буде у моєму серці. З концертами обов’язково планую приїжджати і не раз (посміхається – авт.).

Дивіться європейський сезон "Голосу країни-13" щонеділі о 21:00 на телеканалі "1+1 Україна" та на "Київстар ТБ", перегляд на якому буде доступний також для українців, які перебувають у Польщі. Крім того, подивитися проєкт можна на MEGOGO та ОТТ-платформах на території України.

Повні випуски програми будуть доступні на офіційних сайтах каналу 1+1 та "1+1 video" по закінченню кожного епізоду (для території України) та на YouTube-каналі "Голосу країни".

Фото: Ізабелла Іващенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: