Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині друге відкрилась виставка робіт Сергія Святного - майстра народного мистецтва

У Ніжині друге відкрилась виставка робіт Сергія Святного - майстра народного мистецтва фото

25 років тому у «Поштовій станції» з успіхом відбулася перша персональна виставка різьбяра Сергій Святного. Сьогодні Сергій Олексійович Святний є лауреатом і дипломантом міжнародних і всеукраїнських конкурсів, народним майстром з виробництва дитячої іграшки з дерева, стипендіатом області, членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України (1993) та Чернігівського обласного відділення Спілки майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Він один із засновників «Містечка майстрів» на Покровському ярмарку та «Ніжинської Гільдії митців», - повідомляє NizhynCity.

Майстер творить у жанрі народної рухомої дерев’яної іграшки, дитячих українських шумових музичних інструментів та традиційного чернігівського посуду, побутових речей. У своїх роботах використовує форми та орнаменти народної різьби Чернігівського краю.

З 23 жовтня 2023 р. в Музеї «Поштова станція» вже вдруге починає діяти виставка робіт талановитого майстра Сергія Святного, якому 30 вересня виповнилося 65 років.

Отже, виставка ювілейна. На виставці представлені віртуозно зроблені оригінальні різьблені вироби. Запрошуємо дітей і дорослих відвідати виставку, доторкнутися рукою до теплого дзвінкоголосого дерева.

Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

 



Джерело: Ніжин City

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: