Завантаження ...
banner
banner

Допоможи налаштувати телефон: на Чернігівщині жінка пів року обкрадала свою сусідку

Допоможи налаштувати телефон: на Чернігівщині жінка пів року обкрадала свою сусідку фото

Нещодавно до поліції звернулася 52-річна мешканка одного з сіл Куликівської громади. Жінка заявила, що з квітня цього року з її банківської картки постійно зникають гроші. Потерпіла пояснила поліцейським, що не переходила за жодними підозрілими посиланнями та не повідомляла стороннім особам дані про свій банківський рахунок.

Слідство встановило, що потерпіла працює на місцевій фермі та навесні попросила свою молодшу колегу і сусідку допомогти розібратися з налаштуваннями в телефоні. Жінка погодилась та на деякий час отримала вільний доступ як до телефону, так і до мобільного банкінгу потерпілої. Користуючись цим, зловмисниця швидко «прив’язала» свій номер мобільного до банківської картки сусідки, а її гроші почала систематично переводити на свою картку.

Як правило, свої оборудки підозрювана здійснювала в день зарплати, а потерпілу заспокоювала, що списання з її картки відбуваються у рахунок «погашення старого кредиту» чи «зняття комісії». Упродовж півроку крадійка заволоділа коштами у сумі понад 53 тисячі гривень.

Поліцейські викрили зловмисницю та повідомили їй про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Триває досудове розслідування.




 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: