Завантаження ...
banner
banner

Наслідки негоди, тепло в оселях та масові стихійні сміттєзвалища: що обговорювали на засіданні виконкому

Наслідки негоди, тепло в оселях та масові стихійні сміттєзвалища: що обговорювали на засіданні виконкому фото
31 жовтня відбулася оперативна нарада. Перший заступник міського голови Федір Вовченко нагадав, що цими вихідними негода наробила багато лиха в Україні, зокрема і в нашій територіальній громаді. Було знеструмлено значну частину абонентів, повалено 20 дерев, одне з яких впало на автомобіль, а інше зависло на лінії електропередач.

Наразі електропостачання відновлено, залишилися незначні точкові відключення, які відновлюються у плановому режимі.
Федір Іванович висловив подяку усім службам і комунальним підприємствам, які були залучені до ліквідації наслідків негоди.
Минулого тижня під час запуску котельні по вул. Богушевича вийшов з ладу лічильник тепла. Як повідомляє керівник ТОВ «НіжинТеплоМереж» Любов Ісаєнко, лічильник уже відремонтовано і найближчим часом розпочнеться постачання тепла.

За минулий тиждень ліквідовано три прориви водогонів і 16 каналізаційних заторів. Тривають роботи з ліквідації аварійного прориву водогону на вул. Покровській.

У зв’язку із сезонним прибиранням домоволодінь у громаді значно збільшилася кількість стихійних сміттєзвалищ, адже залишки городини мешканці міста тоннами звалюють просто біля контейнерів. За словами керівника КП «ВУКГ» Володимира Шпака, обсяг сміття, яке вивозиться за добу, збільшився до 80 тонн. І хоча фахівці Муніципальної служби правопорядку ВАРТА слідкують за дотриманням правил поводження з побутовими відходами та у разі порушень складають адміністративні протоколи, мешканці міста і надалі влаштовують стихійні сміттєзвалища біля сміттєвих баків.

Попри облаштовані майданчики з контейнерами для зберігання ТПВ та регулярний вивіз сміття таких місць людської безвідповідальності та неповаги до оточуючих і насамперед до себе в нашому місті досить багато.

Шановні ніжинці! Вкотре нагадуємо вам правила поводження зі сміттям:
  • Заборонено викидати сміття біля майданчика та повз спеціалізовані контейнери.
  • Гілки, листя, траву та інші органічні відходи потрібно викидати безпосередньо в контейнер для збору ТПВ.
  • Якщо гілки чи інші подібні відходи мають довжину більше 50 см, то їх потрібно перед викиданням до контейнера подрібнити.
  • У разі повного заповнення контейнерів потрібно дочекатися, коли спецмашина вивантажить ТПВ з них, а потім вже викидати сміття.





Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: