Завантаження ...
banner
banner

Перша сесія 7-го скликання відкрилася… І закрилася

Промені осіннього сонця протягом ранку час від часу освітлювали Великий зал міськвиконкому. Місця в ньому ледве вистачало для всіх бажаючих бути тут присутнім. Півтора десятки стільців позичили в депутатів – їх тепер менше, 36 проти 50 в колишньому складі


 

Промені осіннього сонця протягом ранку час від часу освітлювали Великий зал міськвиконкому.  Місця в ньому ледве вистачало для всіх бажаючих бути тут присутнім. Півтора десятки стільців позичили в депутатів – їх тепер менше, 36 проти 50 в колишньому складі,  тому вільні знадобилися гостям. Відчувалося хвилювання, напруження, які посилювалися з рухом стрілки годинника. 

В такій атмосфері починалося перше засідання новообраних депутатів 7-го скликання, які потрапили до складу міської ради. З невеликим запізненням, хвилин на 10-15, але сесію було відкрито. Гімн України, офіційне оприлюднення результатів виборів міського голови та депутатів міської ради, промова міського голови, вручення посвідчень депутатам, присяга, яку зачитав один з найстаріших депутатів, Ситник Олег Денисович. І все! 
 
Слова міського голови Анатолія Лінника – «Сесія оголошується закритою», - багато кого шокували. Прозвучав гімн і… всі сіли на свої місця. Першими почали залишати залу колишні депутати, які цього разу не потрапили до ради і які знають значення слів «оголошується закритою». А от новачкам у раді є над чим подумати.

Що означає таке швидке завершення сесії? Перш за все – відсутність спільної мови по ключовим питанням – яким буде регламент нової ради, хто буде секретарем, заступниками міського голови, членами виконкому, членами комісій тощо. Велика кількість партій і відсутність суттєвої переваги жодної з них ще більше додають проблем, адже шансів домовитися за таких умов ще менше. Не варто забувати і про різницю в поглядах, особисті відносини та й особисті інтереси новообраних депутатів. 
 
Вчорашнє засідання депутатів за зачиненими дверима і сьогоднішня сесія яскраво показують наявні проблеми.  Переговори тривають і їх успіх цілковито залежатиме від уміння домовлятися, як з боку міського голови Анатолія Лінника, так і з боку політичних партій, особливо тих, які опозиційно налаштовані до нинішнього керівництва міста.  При оптимістичному сценарії наступна сесія відбутися вже наступного тижня.  

А якщо домовитися не вдасться?


Вечір напередодні сесії, в міськвиконкомі триває погоджувальна нарада...


 




Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: