Завантаження ...
banner
banner

Чому не почалось будівництво укриття у ніжинській гімназії №6: батьки підняти питання на сесії Ніжинради

Чому не почалось будівництво укриття у ніжинській гімназії №6: батьки підняти питання на сесії Ніжинради фото
08 листопада відбулося засідання чергової 34 сесії Ніжинської міської ради.
На минулій сесії Ніжинської міської ради, 28 вересня, батьки учнів гімназії №6 порушили питання: як просуваються роботи з будівництва укриття? Бо даний заклад - єдиний у місті, чиї учні перебувають на дистанційному навчанні. Гімназія розташована у мікрорайоні Мигалівка, а він досить великий, дітей багато.
Пише Nizhyn Post
Тоді заступник начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко пояснила, що технічні роботи вже проведено. Дані передані проєктанту.
Зазначалося, що орієнтовно до 1 листопада Управління ЖКГ та Б має отримати проєкт з проведеною експертизою.
Сьогодні, 8 листопада, представники батьківського комітету знову завітали на сесію Ніжинради - з тим же питанням, адже 1 листопада минуло...



Ситуацію прокоментував перший заступник міського голови Федір Вовченко: "Справа у тому, що з 1 листопада вступили в силу нові Державні будівельні норми (ДБН), що спричинило певну затримку у справі. Орієнтовно 15 листопада буде отримана позитивна експертиза. Далі - тендер, і вже можна приступати до виконання робіт".
Як підкреслила Світлана Сіренко, чітку дату щодо початку виконання робіт назвати неможливо. Адже будівництво нового об'єкта завжди тягне за собою низку технічних процедур. Вплинути на це не можуть ані Управління ЖКГ та Б, ані місцева влада.
Підбив підсумок даної розмови міський голова Олександр Кодола: "Кошти на будівництво укриття в гімназії №6 міською радою виділені. Проєкт перебуває на стадії завершення. Місцева влада зацікавлена не менше від батьків, щоб забезпечити навчальні заклади Ніжина укриттями, адже безпека дітей - понад усе! Тому ми працювали і надалі працюватимемо у даному напрямку".



На початку пленарного засідання передали ще 5 дронів: для ВЧ А4558 два DJI MAVIC 3 та для ВЧ А3160 два DJI MAVIC 3 та один AUTEL.
За час повномасштабного вторгнення придбано за кошти громади 40 дронів.
Повідомляє Ніжинська міська рада
Також у сесійній залі ухвалили рішення про внесення змін до бюджету Ніжинської громади.
Зокрема, для будівництва укриттів у гімназіях 5, 6 та 11 виділено з місцевого бюджету 9 млн 987 тис. 439 грн.
На засіданні 33 сесії Ніжинської міської ради виділено 1 млн 500 на проведення геодезичних робіт в гімназіях 5,6,11 та садочках 13 та 21.
Для закладів освіти в межах кошторисних призначень здійснили перерозподіл коштів на:
- придбання необхідного обладнання для класів безпеки і для Станції юних техніків, інтерактивних панелей;
- капітальний ремонт даху та виготовлення проєктно-кошторисної документації (ПКД) на капітальний ремонт гідроізоляції укриття; виготовлення ПКД на капітальний ремонт примусової вентиляції; виготовлення ПКД з реконструкції будівлі ЗОШ №7;
- реконструкцію системи газопостачання школи №13;
- заміну вікон та дверей евакуаційного виходу та закупівлю матеріально-технічного оснащення для навчання та розвитку дітей у БДЮ.
Ухвалили перерозподіл кошторисних призначень для забезпечення ЦНАПу на оплату послуг з оформлення документів, що підтверджують громадянство України, тобто невдовзі ЦНАП буде видавати паспорти громадянина України.
В черговий раз здійснили зміни в межах бюджетних призначень, щоб профінансувати витрати на обороноздатність та підтримку ЗСУ.
Підтримали низку рішень, які дозволять перейти гімназіям №3 та №13 на фінансову автономію, що дасть змогу скористатися перевагами у веденні фінансово-господарської діяльності та самостійно визначати напрями використання ресурсів, які знаходяться у їх розпорядженні.
Загалом, починаючи з 2022 року, на обороноздатність та ЗСУ з бюджету Ніжинської громади виділено понад 116 млн. грн.





 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: