Завантаження ...
banner
banner

Шоколадні букети, солодощі у вигляді герба: на Чернігівщині 15-річний хлопець виготовляє смаколики та підтримує ЗСУ

Шоколадні букети та солодощі у вигляді українського герба. Все це роботи 15-річного Антона Сала з Куликівки, який власноруч виготовляє різні солодощі у себе вдома. Школяр почав готувати, коли йому було 10 років. Зараз він виготовляє шоколад та підтримує ЗСУ.


Антон розповів, потяг до приготування солодощів з’явився в нього ще з дитинства.

"Якось натрапив на відео, як люди готують. Вирішив також спробувати. Спробував, і це все дуже сподобалось, затягнуло, і отак все почалося. Просто полюбляв, зазвичай, весь цей процес, повністю всю послідовність, як я це роблю. А потім почав виготовляти більш солоні страви, і це все переросло навіть до шоколаду".

Рецепти для своїх виробів хлопець придумує самостійно. Розповідає, що надихається роботами інших кондитерів в Інтернеті.

"Зазвичай придумую все сам, щось вдосконалюю, щось придумую нове, виготовляю різні нові набори. Мені, напевно, найбільше подобається декорувати, зробити щось нове, щось незвичайне, наприклад, незвичне для нашої громади. Люди такого могли не бачити. Я завжди намагаюсь випускати якісь новинки, щоб це було завжди цікаво".


Виготовлений шоколад. ФОТО: Антон Сало

Антон каже, вміє робити не тільки стандарті шоколадки, а й солодощі у різних формах і навіть квіткові букети з шоколаду.

"Зазвичай це найважчий виріб в моєму арсеналі, тому що форма квітів не така звичайна, і потрібно надавати максимально багато уваги, щоб не залишилося якогось повітря в самій формі, щоб квіти вийшли максимально ідеально. А потім все-таки його запакувати і довести до ідеалу".


Шоколадні букети. ФОТО: Антон Сало

Загалом процес приготування декількох шоколадок займає у хлопця близько 10 хвилин. Потім ще декілька годин вони застигають.

Свої солодощі ручної роботи Антон продає односельчанам та за кордон. Каже, в нього були замовлення з Туреччини та Арабських Еміратів. 10 відсотків від свого заробітку він віддає на підтримку ЗСУ.

"Це мені допомагає зрозуміти, що я не просто лежу і нічого не роблю, я навіть допомагаю своїй армії і пришвидшую нашу перемогу".

​​​​​​​
Антон виготовляє шоколадки. ФОТО: Суспільне Чернігів

Також Антон продає свої роботи на ярмарках. Загалом на них він виготовив понад 200 шоколадок і передав на підтримку ЗСУ декілька тисяч гривень.

"Саме коли я роблю шоколад на ярмарку, у мене максимальне задоволення, що я розумію, що допоможу нашій армії".

​​​​​​​
Виготовлення шоколаду. ФОТО: Суспільне Чернігів

Антон планує вдосконалювати свої навички та надалі влаштовувати різноманітні ярмарки аби допомагати українській армії.


Джерело: Суспільне Чернігів


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: