Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині померла довгожителька: за два дні мало бути 105

У Ніжині померла довгожителька: за два дні мало бути 105 фото

20 листопада у Ніжині провели в останню путь довгожительку Катерину Гриценко. Їй було 104 роки. Вона все своє життя присвятила навчанню та вихованню молоді. Була життєрадісною, енергійною та наповнювала все навкруги своїм світлом і любов’ю.

Про це повідомила голова Ніжинської організації ветеранів України Людмила Величко, пише у Фейсбук Nizhyn Post.

«20 листопада Ніжин провів в останню дорогу нашу "Людина року" в 2018 р. в номінації «Довгожителька міста» Катерину Павлівну Гриценко. Вона не дожила до своїх 105 років небагато днів.

Нас покинула велика і мудра душа, наповнена світлом і любовʼю до кожного. Неймовірна емоційна щедрість, життєлюбність і потужна життєва енергія Катерини Павливни надихала, викликала захоплення і стирала межі поколінь.

Вона пережила багато лихоліть, була особисто знайома з Яковом Батюком, допомагала партизанам Ніжинщини. Все своє життя присвятила навчанню і вихованню молоді. Зустрічалась з учнями шкіл, була активістом ветеранського руху.

Її памʼятають її студенти, часто приїздили на гостину. На свій 104 день народження, Катерина Павлівна частувала гостей стравами, які сама готувала, особливе місце на столі було відведене Холодцю - бренду від Катерини Павлівни.

Вона любила свою родину, своє місто, Україну, дуже чекала Перемоги, бо на війніулюблений онук.

Світла Вам памʼять, дорога Катерино Павлівно! Летіть осінньою ластівкою в домівку Всевишнього, просіть його щоб в Горішніх світах не припинялась підтримка України в її боротьбі. Хай Ваша світла душа приєднується до ангельського хору».


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: