Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили Меморіальний комплекс, присвячений полеглим Героям-Захисникам України (Фото)

У Ніжині відкрили Меморіальний комплекс, присвячений полеглим Героям-Захисникам України (Фото) фото

У Ніжині відкрили Меморіальний комплекс присвячений Героям-Захисникам України, полеглим під час війни з російськими окупантами. У центрі - постать Героя України Олександра Мацієвського. На початку березня 2023 року з'явилося відео, як його розстріляли російські окупанти після слів "Слава Україні!".

Монумент Мацієвського став центральною фігурою меморіалу на честь захисників, що загинули в російсько-українській війні. Про це повідомив з місця події кореспондент OBOZ.UA.

Скульптура висотою 2,2 метри виготовлена з бронзи. Також у Ніжині планують створити меморіальний комплекс. Його збудують на круглому червоному граніті діаметром 16 метрів, а на чорних гранітних сегментах козацького хреста будуть імена загиблих Героїв.

У Ніжині відкрили пам’ятник Герою Мацієвському, якого росіяни вбили після слів

На сьогоднішній день з початку повномасштабної війни на фронті загинуло 158 захисників з Ніжина.

Побратим загиблого воїна під час відкриття пам'ятника розповів, що Олександр Мацієвський виявив особливий вчинок, сказавши ворогові в очі "Слава Україні!".

У Ніжині відкрили пам’ятник Герою Мацієвському, якого росіяни вбили після слів У Ніжині відкрили пам’ятник Герою Мацієвському, якого росіяни вбили після слів У Ніжині відкрили пам’ятник Герою Мацієвському, якого росіяни вбили після слів

Нагадаємо, російські терористи, які прийшли з війною до України, розстріляли беззбройного українського військовослужбовця Олександра Мацієвського. Росіяни вистрілили у бійця після того, як той промовив слова "Слава Україні!". При цьому загарбники знімали свій злочин на відео.

Як писав OBOZ.UA:

– Мацієвський в останній розмові з матір'ю пообіцяв їй, що ніколи не здасться в полон. 12 березня президент Володимир Зеленський повідомив, що присвоїв Мацієвському звання Героя України.

– Відомо, що Мацієвський був громадянином Молдови. За інформацією СБУ, воїна вбили 30 грудня 2022 року у районі населеного пункту Красна Гора Донецької області. Тіло повернули додому у лютому 2023-го.

– Командир Мацієвського розповів, що Герой того фатального дня разом зі своєю групою висунувся на завдання і вступив у бій з переважаючими силами противника. Усі п'ять українських воїнів, які були у групі, загинули.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: