Завантаження ...
banner
banner

Підсумки оздоровчої літньої кампанії 2015 року

На засіданні робочої групи з питань організації та координації роботи щодо оздоровлення та відпочинку дітей Ніжина підведено підсумок спільної роботи усіх служб, які займалися питаннями оздоровлення.


На засіданні  робочої групи з питань організації та координації роботи щодо оздоровлення та відпочинку дітей м. Ніжина  підведено  підсумок  спільної роботи усіх служб, які  займалися питаннями оздоровлення. 

Злагоджена робота відповідальних підрозділів під час  оздоровчої кампанії дала можливість  оптимально використати як  фінансові ресурси, так і  організувати  якісне оздоровлення  дітей міста, виходячи із реальних  можливостей. 
 
Незважаючи на складну фінансову ситуацію та дефіцит бюджету , депутатами  Ніжинської міської ради підтримана Програма відпочинку та оздоровлення на 2015 рік,  кошти на дитяче оздоровлення не зменшувались. Маємо 64,2% забезпечення оздоровленням та відпочинком від загальної чисельності дітей шкільного віку (м.Чернігів – 49,9%; Прилуки – 53,3%).
 
З місцевого бюджету на  проведення оздоровчої кампанії у 2015 році  витрачено - 807230,0 грн
 
Поставлені завдання були  спрямовані,  в першу чергу,  на зміцнення здоров'я дітей, передбачали    забезпечення  своєчасної  підготовки  для організації своєчасного відкриття закладів, створення належних умов для проживання, харчування, медичного обслуговування і змістовного, цікавого  дозвілля  дітей, дотримання санітарно-гігієнічних норм відповідно до державних соціальних стандартів тощо.
 
У 2015 році в місті функціонувало 18 закладів оздоровлення та відпочинку, з них: 16 пришкільних таборів з денним перебуванням: серед них мовні  табори-3);3 зміни у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку ім. Я.П. Батюка ; наметове містечко ( Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді).
 
Під час проведення оздоровчої кампанії були вжиті необхідні заходи, спрямовані на безпечне перебування дітей в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку ім. Я. Батюка ( с. Вертіївка), таборах з денним перебуванням, таборах праці і відпочинку, наметовому таборі.
 
За розподілами, що надходили з Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації,  влітку  відділом у справах сім’ї та молоді   формувалися групи дітей для оздоровлення як в межах області, так і за її межами (Одеська, Херсонська, Миколаївська області).Оздоровлено 59 дітей пільгової категорії.
 
В  санаторіях обласного управління охорони здоров’я, санаторно-курортних закладах МОЗ України (путівки  забезпечуються дитячою поліклінікою, тубдиспансером)  оздоровлено близько  300 ніжинських  дітей («Пролісок», «Зелений гай», за межами області).
 
Члени  робочої групи  обговорили також  перспективи роботи на наступний рік.
 
Управлінням освіти подані до фінансового управління відповідні  розрахунки щодо орієнтовної вартості путівок в оздоровчу кампанію 2016 року.
 
Пришкільні табори з денним перебуванням – 518 гривень, бюджетна доплата – 196 грн, батьківська  частка складатиме 322 гривні (2015 рік – 476 гривень: 200грн/276)
 
На трьох змінах у позаміському таборі (С.Вертіївка) планується вартість путівки 2247 гривень(2100грн – 2015 рік).Бюджетні кошти – 1260грн(1360 грн – 2015 рік), батьківська доплата – 987(740грн -  у 2015 році).
 
4 зміна(пільгові категорії дітей) - бюджетні кошти 1932 грн (1890 грн - у 2015 році)
 
Усі  показники внесені  у Програму відпочинку та оздоровлення на 2016 рік, яка обговорюватиметься на бюджетній комісії.

Відділ у справах сім’ї та молоді 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: