Завантаження ...
banner
banner

Нардеп пропонує Ніжину та Валці стати містами-побратимами

Олександр Кодола та Почесний консул Латвійської Республіки в Чернігівській області Олена Вишнякова виступили з ініціативою про налагодження побратимських стосунків між українським містом Ніжин та латвійським містом Валка.


Олександр Кодола із Президентом Латвійської Республіки Раймондісом Вейонісом

Голова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола та Почесний консул Латвійської Республіки в Чернігівській області Олена Вишнякова виступили з ініціативою про налагодження побратимських стосунків між українським містом Ніжин та латвійським містом Валка.

Переговори про утворення побратимських зв’язків між Ніжином та Валкою почалися під час зустрічі депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою із делегацією латвійських парламентарів, яка на чолі із Президентом Латвійської Республіки Раймондісом Вейонісом 27 жовтня з офіційним візитом побувала в столиці України.
 
«Латвія та Україна завжди були зацікавлені в укріпленні двостороннього економічного співробітництва та традиційно є важливими стратегічними партнерами один для одного. Наші держави підтримують тісні економічні, культурні та гуманітарні зв’язки, тому дуже важливим є укріплення таких зв’язків не тільки на міждержавному рівні, а на рівні міст, районів. У наших міст є багато чого, що було б корисним один одному», - зазначив народний депутат України Олександр Кодола у своєму коментарі за результатами зістрічі.
 
«Україна однозначно вибрала європейський шлях розвитку. Рано чи пізно ми станемо частиною Європи, тому перейняти латвійський досвід розвитку невеликих міст для Ніжина, який я представляю в Верховні Раді було б дуже корисним. Партнерські, побратимські відносини між містами, це не тільки контакти на офіційним ому управлінському рівні, але це й розвиток економічних, гуманітарних та культурних стосунків, це розвиток наших громад, це змога нашим людям напряму познайомитися з Європою», - підкреслив Олександр Кодола.
 
Довідка: Валка – місто на півночі Латвії на кордоні з Естонією. Адміністративний центр Валкського краю. Місто відоме з XIII століття. Населення близко 7 тис. чол. Має ряд підприємств деревопереробної промисловості
 
Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: