Завантаження ...
banner
banner

Чи буде цьогоріч ялинка та що замовляли діти в Миколая: відповідають ніжинці

День Святого Миколая - одне з найбільш вагомих свят для дітей, адже цього дня їх ранок розпочинається з приємного - подарунків. Навіть похід у школу чи дитсадок не стає на заваді дитячій радості у цей день.

Журналісти MYNIZHYN поцікавилися, коли саме святкуватимуть ніжинці день Святого Миколая, чи будуть встановлювати новорічну ялинку, що замовляли на цей раз діти в подарунок.
 
Владислава Католик


"Святкуватимемо Миколая 6-го грудня, бо з вересня перейшли на Новоюліанський календар, як і вся Україна. Ялинка вже стоїть, бо не можуть проходити свята, коли її ще немає. У нас штучна, бо ми з родиною проти вирубки лісів. 
Дитина ще занадто маленька, щоб щось замовляти. До того ж, солодощів їй не можна. Будемо читати книжки та гратися новими іграшками. 
Традиція дарувати подарунки на Миколая є, і безумовно я переношу її в свою родину. Навіть зараз, коли мені 22 роки, батьки кладуть мені під подушку солодощі та символічний подарунок".

Тетяна Красновид


"Святкуватимемо день Миколая 6 грудня, бо хочемо потихеньку перелаштуватися на новий календар. Ялинку будемо ставити перед Різдвом. Ми ще до війни купили штучну ялинку, а так, як вдома є 5-річна донечка, то разом її й прикрасимо. Моя дитина має порушення слуху і відповідно й мовлення, тому, як мама, я просто придбала те, що їй подобається. Сподіваюсь, що вгадаю. Також, задовго до свята, ми ходили в магазин іграшок фабрики "Копиця", і донечка там самостійно обрала червоного Супер-кота з мультику "Леді Баг" (але то не до свята, а просто для настрою). 
Мені в дитинстві мама клала подаруночок під подушку і цукерки в черевичок. У своїй родині продовжу цю традицію".

Юлія Оленченко


"День Святого Миколая святкуватимемо згідно з новоюліанським календарем - 6 грудня. Ялинку вже поставили. Зазвичай на початку грудня вже прикрашаємо. Цей раз не буде виключення, і донечка отримає солодощі від Миколая та ще дещо. Традиція дарувати подарунки збереглась. Навіть дорослим перепадає від Миколая (посміхається - авт.)".

Анастасія Головко


"Будемо святкувати 6 грудня, так як вся Україна перейшла на новоюліанській календар. Ялинка буде, бо в сім'ї є дитина, і святковий настрій потрібен усім, щоб хоч якось відволіктись від важкої ситуації в країні. Ялинка прикрашалась 5-го грудня до свята Миколая. 
Дитина ще маленька, тому подарунки дарували, враховуючи вподобання малечі.
Традиція отримувати солодощі й подарунки на день Святого Миколая під подушкою в моїй сім'ї з самого дитинства і не тільки для дітей, для дорослих також".

 
  Від редакції нашого ресурсу хочемо побажати усім українцям отримати від Святого Миколая безкінечну торбинку сили та наснаги, терпіння й витримки, сили та звитяги, позитивних емоцій та жаги до Перемоги. Уже вдруге Миколай летить до з подарунками, минаючи ракети. Наступного разу, завдяки нашим спільним зусиллям, маємо надію, що його шлях до подушок малечі буде безпечним. Зі святом, ніжинці!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: