Завантаження ...
banner
banner

Правоохоронці Ніжина закликають громадян до пильності

Правоохоронці Ніжина звертаються до громадян підвищити пильність та негайно інформувати Ніжинський відділ поліції ГУНП у разі виявлення підозрілих осіб, у тому числі груп осіб, поведінка чи зовнішній вигляд яких викликає підозру можливості вчинення ними терактів



Правоохоронці міста Ніжина звертаються до громадян підвищити пильність та негайно інформувати Ніжинський відділ поліції ГУНП у разі виявлення підозрілих осіб, у тому числі груп осіб, поведінка чи зовнішній вигляд яких викликає підозру можливості вчинення ними терактів.

13 листопада 2015 року у Парижі сталася серія терактів, відповідальність за які взяла одна з терористичних організацій. У зв’язку з військовими діями на Сході України загроза вчинення терористичних актів на території нашої держави є високою. Тож, поліція, як і всі інші силові відомства, знаходяться в стані повної бойової готовності. Нині у правоохоронців одне з головних завдань - убезпечити громадян від терористичної загрози, зберегти мир і спокій в країні.
 
У зв'язку з цим Ніжинський відділ поліції звертається до громадян із закликом до особливої пильності та обережності. Просимо вас звертати увагу на всіх підозрілих людей, які, наприклад, самостійно або групами винаймають житло, особливо такі, що збираються мешкати без сім'ї.
 
Наголошуємо, що найбільш вірогідними цілями терористичних атак можуть бути місця масового перебування людей та об’єкти підвищеної небезпеки. Типовою зброєю терористів є використання замаскованих вибухових пристроїв. Залежно від мети терористичного акту такі пристрої, споряджені годинниковим механізмом, можуть залишатись терористами у житлових будинках, навчальних закладах, установах і організаціях, підприємствах, громадському транспорті. Також, терористи можуть розмістити вибухівку у найбільш уразливих місцях, де зможуть завдати найбільшої шкоди населенню: автомобілі, входи, внутрішні двори, підсобні приміщення адміністративних і житлових будинків, урни для сміття.

Пам’ятайте, де б ви не перебували — на автомагістралях, шосе,  автовокзалі, залізничному вокзалі, поблизу мостів, переїздів, обов’язково звертайте увагу на підозрілих осіб в тих місцях, де їх поява недоцільна.

Якщо ви виявили вибуховий пристрій або вважаєте, що безхозний пакунок, коробка чи валіза може становити небезпеку для оточуючих, негайно телефонуйте в поліцію. Ні в якому разі не чіпайте такі предмети, не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити виключно фахівці вибухотехнічної служби.
 
До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Будьмо пильні!

Ніжинський відділ поліції ГУНП в Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: