Завантаження ...
banner
banner

Ніжин відвідала делегація з Латвії: подробиці візиту

Ніжин відвідала делегація з Латвії: подробиці візиту фото
Латвійська делегація ознайомилася з потенціалом Ніжинської громади та окреслила перспективи майбутньої співпраці.

Ніжин відвідала делегація з Латвії на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Ilgvards Klava та віце-мером Риги Edvards Ratnie.

Повідомляє Ніжинська міська рада

Олександр Кодола подякував латвійським друзям за те, що їхня країна однією з перших протягнула нам руку допомоги: підтримала Україну військовою допомогою, Ніжин – гуманітарною та надала прихисток десяткам тисяч переселенців.
«Повномасштабна війна триває вже другий рік. Нам не можна втомлюватись, опускати руки чи втратити надію. Ворогу тільки це і треба. Але з такими друзями ми не дамо йому шансу», – зазначив міський голова Олександр Кодола.
У межах зустрічі очільник міста ознайомив гостей з життям, труднощами та перспективами громади у воєнний час. Також обговорили, чим Латвійська Республіка може допомогти Ніжину. Олександр Кодола наголосив, що пріоритетом на сьогодні є створення безпечного освітнього середовища для дітей. Наша громада потребує укриттів для закладів освіти. Також відчувається брак спецтехніки для комунальних підприємств.
Співпраця між Ніжином та Ригою розпочалася восени цього року з проєкту «The bridge of Friendship Riga-Nizhyn». Обидві сторони висловили сподівання, що цей проєкт стане успішним стартом партнерських відносин між муніципалітетами Риги та Ніжина.
Делегація вшанувала пам’ять загиблих Героїв покладанням квітів до підніжжя Меморіалу захисникам та на Алеї Героїв.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: