Завантаження ...
banner
banner

Гроші за «лайки» - Кіберполіція застерігає від онлайн-шахраїв (Відео)

Гроші за «лайки» -  Кіберполіція застерігає від онлайн-шахраїв (Відео) фото
Однією з поширених шахрайських схем є пропозиція легкого заробітку за перегляд відео-контенту.

Повідомляє Національна поліція України 

Відповідні повідомлення аферисти розповсюджують у популярних месенджерах. Потрібно нібито лише перейти за надісланими посиланнями та ставити вподобайки до відео в «TikTok» або ж відгуки в «Google-картах».
За виконані завдання зловмисники можуть виплачувати від 100 до 500 гривень, щоб увійти в довіру до потенційної жертви. У такий спосіб вони збирають персональні дані, зокрема інформацію про банківську карту.
Надалі зловмисники пропонують приєднатися до так званої «робочої групи» з можливістю значно більшого заробітку.
Громадянин отримує завдання оплатити придбання товарів чи послуг, визначених адміністратором групи. Для першого разу це відносно невелика сума. Є навіть шанс отримати виплату на картку після першого разу – так шахраї ще більше втираються в довіру.
Наступний крок це те, що адміністратори пропонують придбати неіснуючий товар за значно вищими цінами. При цьому надають фішингові посилання на шахрайські онлайн-магазини, де треба ввести конфіденційну платіжну інформацію.

👉Деталі про онлайн-шахрайства та як не стати жертвою зловмисників:https://www.npu.gov.ua/.../hroshi-za-laiky-kiberpolitsiia...

 


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: