Завантаження ...
banner
banner

Контррозвідники СБУ затримала підозрюваного у держзраді 20-річного жителя Чернігівщини

Контррозвідники СБУ затримала підозрюваного у держзраді 20-річного жителя Чернігівщини фото
Підозрюваний — 20-річний Михайло Казановський із села Іванівка прикордонної Семенівської громади, яка щодня потерпає від обстрілів, - пише Вісник Ч.

Село — за 12 кілометрів від кордону з росією. За даними СБУ, з жовтня за вказівкою російської спецслужби він приступив до збору розвідданих про дислокацію українських захисників у регіоні. Намагався встановити точні координати штабів ЗСУ. Також його цікавили локації фортифікаційних споруд та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки. За наявними даними, розвідінформація потрібна була для підготовки російських артилерійських ударів по прикордонню. Затримали російського агента під час виконання чергового завдання.
Михайло був завербований фсб ще в березні 2022 року під час тимчасової окупації частини регіону. Тоді він отримав оперативний псевдонім «Шут» та інструкції щодо проведення розвідувально-підривної діяльності. Після деокупації Чернігівщини його перевели в режим очікування.

У жовтні цього року на Казановського вийшов куратор — кадровий співробітник прикордонного управління фсб по брянській області — та поставив йому розвідзавдання. Для їх виконання Михайло їздив на власному автомобілі і знімав на мобільний телефон місця ймовірного базування сил оборони. Отримані відомості передавав через спеціально створену електронну поштову скриньку. Для конспірації видаляв усі повідомлення одразу після їх прочитання представником фсб. За виконані завдання російська спецслужба обіцяла гроші.

При обшуку за місцем проживання затриманого знайшли докази. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Якщо вина буде доведена, Казановському загрожує довічне ув’язнення. Нині молодик у СІЗО. Для більшості жителів села затримання стало несподіванкою. 


Джерело: Вісник Ч
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: