Завантаження ...
banner
banner

У справі про незаконний вилов риби ухвалено вирок

У справі про незаконний вилов риби ухвалено вирок фото
Вироком Бахмацького районного суду 23-річного чоловіка визнано винуватим у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

Публічне обвинувачення в суді підтримував прокурор Ніжинської окружної прокуратури.

У суді прокурором доведено, що житель Ніжинського району у вересні 2023 на озері неподалік с. Осіч Ніжинського району за допомогою заборонених знарядь лову, без належних документів та дозволу, здійснив незаконний вилов цінних видів риб, чим спричинив істотну шкоду водним біоресурсам держави на загальну суму понад 600 тис. гривень. Прокурором надано суду докази, які в своїй сукупності доводять вину чоловіка. Відтак, судом його засуджено до 1 року обмеження волі та звільнено від покарання з іспитовим строком 1 рік.

Сам обвинувачений визнав свою провину у скоєному, але збитків не відшкодував. У зв’язку з чим, прокурором було заявлено позов в інтересах однієї з громад Ніжинського району про відшкодування шкоди, завданої злочином на суму понад 600 тис. грн.., який судом задоволено. Наразі вирок суду законної сили не набрав.

Ніжинська окружна прокуратура

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: