Завантаження ...
banner
banner

Кожний сотий ніжинець знаходиться в зоні АТО

Ті хто залишився вдома чекати бійців з перемогою, весь цей час допомагають воякам. Підприємці та підприємства, навчальні заклади і церковні громади збирають кошти, речі, спорядження, продукти; ремонтують техніку, майструють пічки-буржуйки...

З Ніжина до зони АТО пішло 742 бійці. По мобілізації і добровільно. Тобто кожен сотий ніжинець – в зоні бойових дій. Про це повідомляє 4ernigiv.info

Ті  хто залишився вдома чекати бійців з перемогою, весь цей час допомагають воякам. Підприємці та підприємства, навчальні заклади і церковні громади збирають кошти, речі, спорядження, продукти; ремонтують техніку, майструють пічки-буржуйки, купують бронежилети, електростанції і тепловізори. І кожна річ, кожна посилка з дому доходить до ніжинських бійців.

Щосереди біля пам’ятного знака Небесній сотні у Ніжині проходить молитовний майдан, на якому обов’язково присутній і міський голова Анатолій Лінник. Він з гордістю показує проект пам’ятника, що розробив ніжинський хлопець – студент Київського архітектурного вишу.

Колишня вулиця Леніна офіційно перейменована на честь Небесної сотні. Мер підкреслює патріотичність містян, бо кожен сотий мешканець захищає суверенітет України в зоні АТО, решта – допомагає землякам. Всім миром. При Ніжинському виконкомі діє Штаб народного захисту Ніжинщини, щоб сили волонтерів не розпорошувалися, а допомога була саме в тому, що потрібно, і саме туди, де потрібна.
 
У Ніжині мирне і спокійне життя. Проходить театральний фестиваль, концерти… Та всюди стоять скриньки – навіть відпочиваючи, ніжинці допомагають землякам.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: