Завантаження ...
banner
banner

Ми запитали: як ніжинці та гості міста будуть зустрічати Новий рік

Ми запитали: як ніжинці та гості міста будуть зустрічати Новий рік фото

За вікном війна,  а на порозі – Новий, 2024 рік.
Такі реалії сьогоднішнього дня у всіх українців.

Чи варто відмовлятися від новорічних святкувань та сімейних посиденьок через війну в Україні?
Як ви налаштовані, що все ж таки плануєте на Новий рік, як будете його зустрічати?

Про це запитали журналісти MYNIZHYN у жителів та гостей міста.

Оксана Авраменко

З приводу чи потрібно відмовлятись від новорічних святкувань через війну,то це кожна людина вирішує окремо. Скільки людей, стільки і думок.Хтось святкуватиме,а хтось ні.
Особисто я, так далеко не дивлюсь,живемо сьогоднішнім днем.Святкового настрою немає.Просто вдома, з сім'єю посидимо і загадаємо таке ж бажання,як і в минулому році "МИРУ НАШІЙ КРАЇНІ".

Світлана Мостовенко


На мою думку, відмовлятися від святкування чи ні, відверто кажучи , відповісти важко.  У кожної родини своє бачення на це. Стосовно моєї родини, то звичайно що приготуємо святкову вечерю і посидимо у сімейному колі, але це буде скромно і без всяких там веселощів , бо дійсно зараз не весело всій Україні...
Якраз на передодні Нового року у відпустку  із фронту приїхав хлопець моєї доньки, його довго не було вдома, то це і є для нас свято , коли всі поруч...

Володимир Хоминець


Варто святкувати і в родинному колі, і з друзями, але з врахуванням ситуації в країні. Завжди варто пам'ятати - завдяки кому є можливість бути в родинному колі, вдома. Хто своїм життям, своїм здоров'ям ризикує щосекунди, щоб ворог не постукав до вас у двері... Хочеться, щоб діти вірили в казку і теж щоб мали дитинство. Цього року Новий рік будемо зустрічати на службі. у нас і ялинка - військова, зроблена власноруч.

Тетяна Ярова



Відмовлятися не варто. Гучні вечірки зараз проводити недоречно, а от посидіти у сімейному колі або зустрітися з друзями, це саме те, що потрібно. Такі приємні моменти дуже цінні та допомагають триматися у складні часи.
Планую поїхати до сестри в сусіднє місто.

Дмитро Тимошик

Нічого поганого в тому щоб родина зібралась разом нема. Особливо якщо в родині є малі діти, яких треба виховувати. Зрештою щедрування та засівання тепер припадають на 31-ше та 1-ше. Як і чи святкувати - то особиста справа кожного, але точно без салютів чи феєрверків до кінця війни.

Валерій Фетісов

  • Чи варто відмовлятися від новорічних святкувань та сімейних посиденьок через війну в Україні?
  • Ні. І так мало позитиву.
  • Як ви налаштовані, що все ж таки плануєте на Новий рік, як будете його зустрічати?
  • Скромно, але буду з близькими мені людьми.

Також ми зробили опитування у соцмережах і більшість людей пише, що планує зустрічати Новий рік у родинному колі.

Крім того, у Ніжині є і переселенці з інших міст, зокрема з Донеччини, які сумно говорять про те, що боляче, коли свято і радість війна хоче забрати і в наших дітей. Тому не варто відмовлятися хоча б від маленького свята, яке можна організувати для своїх дітей і приготувати подарунки для малечі під ялинку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: