Завантаження ...
banner
banner

Розтрата майна на 1 млн грн: до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно голови сільської ради

Розтрата майна на 1 млн грн: до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно голови сільської ради фото

За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї з сільських рад Ніжинського району у вчиненні розтрати майна, в результаті чого, територіальній громаді спричинено шкоди на суму понад 1 млн грн.

 За даними слідства, голова сільської ради, будучи розпорядником бюджетних коштів, уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на капітальний ремонт будівлі загальноосвітньої школи. Зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах товариства, сільський голова підписав акти виконаних робіт, відповідно до яких обсяги виконаних робіт не відповідають обсягам, передбаченими локальними кошторисами на будівельні роботи, а ціни на ряд матеріалів і робіт незаконно завищено. Тим самим вчинено розтрату грошових коштів, чим бюджету сільської територіальної громади спричинено матеріальної шкоди на суму понад 1 млн грн.

        Дії службової особи кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України як розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.
        Досудове розслідування здійснювалось СВ Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області.  
        Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від  семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Ніжинської окружної прокуратури
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: