Завантаження ...
banner
banner

Вихованці люблять, а батьки - довіряють: успіхи тренера Ніжинської ДЮСФШ Дмитія Стельмаха

У Ніжині є чимало людей, котрі прагнуть змінити місто на краще. Особливо приємно, коли серед цих осіб є представники молодого покоління.

Журналіст Nizhyn Post завітала до Ніжинської дитячо-юнацької спортивної футбольної школи, де поспілкувалася з тренером-викладачем Дмитрієм Стельмахом. Розпитала про його плани, роботу з вихованцями.

Дмитрій – дуже позитивний, комунікабельний, приємний у спілкуванні. Не дивно, що його люблять вихованці, а батьки довіряють своїх дітей. Але усіх перерахованих рис як для тренера було б замало. Потрібен ще професіональний підхід. Чимала кількість вихованців, а наразі їх у тренера-викладача приблизно 50, доводить, що Дмитрій Васильович таки знається у справі.

Здається, нещодавно він сам був вихованцем ДЮСФШ і ганяв м’яча по стадіону. Дуже зручно, коли навчальний заклад, а йдеться про Ніжинську школу №9, і дитячо-юнацька спортивна футбольна школа розташовані поруч: учням не доводиться витрачати час на дорогу.

Герой нашої оповіді з теплотою згадує свого тренера з футболу Дмитра Сергійовича Ботікова. В тому, що вихованці залюбки відвідували заняття, була і його заслуга.

Дмитрій Стельмах займався футболом з дитинства, 10 років. Цілком зрозуміло, чому юнак вирішив пов’язати свою долю зі спортом. Він закінчив факультет фізичного виховання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

Шість років тому Дмитрію Стельмаху запропонували посаду тренера-викладача в його рідній Ніжинській дитячо-юнацькій спортивній футбольній школі. Він відразу погодився. І не шкодує. Тренер навчає дітей, як треба грати у футбол. Часто згадує себе у ролі вихованця.

Зараз Дмитрій Васильович тренує хлопців 11-14 років, які об’єднані у три вікові групи.

Цьгоріч у Ніжинської ДЮСФШ аншлаг: набрали ще 6 груп з охочих займатися футболом. Кількість вихованців збільшилася з кількох причин. По-перше, футбольна школа забезпечена укриттям, а батьки переживають за безпеку своїх дітей. По-друге, чимало тих, хто виїжджав за кордон на початку повномасштабного вторгнення, повернулися до Ніжина. По-третє, заняття у ДЮСФШ – безкоштовні, спортивним інвентарем футбольна школа забезпечена.

“Є й інші переваги. Відвідуючи заняття, наші вихованці звикають до соціуму, знаходять друзів. Пам’ятаю свій перший набір. Це були невпевнені в собі дітки, які боялися зробити зайвий крок. Зараз їх не впізнати. Підтягнулися і фізично, і морально. Це радує і мене як тренера, і батьків. Діти відвідують заняття залюбки, що дуже важливо”, – зазначає Дмитрій Стельмах.

З батьками вихованців у тренера налагоджена тісна співпраця. Вони – перші помічники, активні вболівальники на змаганнях. Щира їм подяка за довіру та підтримку!

В теплий період року юні спортсмени займаються на стадіоні “Спартак”, молодша ланка – на футбольному полі поруч зі школою. Взимку переходять до шкільного спортзалу.

“Звичайно, хотілося б, щоб у футбольної школи був свій гарний стадіон, бо для того, щоб показувати гідні результати, потрібні належні умови. Сподіватимемося, після Перемоги він у нас з’явиться”, – зазначає Дмитрій Стельмах.

А поки що головна мета тренера – виховувати з підростаючого покоління гідних, вихованих людей. Звісно, не кожен має здібності стати відомим футболістом. Але бути фізично розвинутим, дисциплінованим, відповідальним під силу кожному вихованцю. Займатися спортом набагато корисніше, ніж проводити час за ґаджетами.

Рік, що минає, був доволі плідним для вихованців і тренера Дмитрія Стельмаха. Так, команда ДЮСФШ стала чемпіоном обласних змагань з футзалу на Кубок ГО “ЧОО ВФСТ “Колос” серед юнаків 2010-2011 р. н. Тепер юні ніжинські футболісти представлятимуть Чернігівську область на Чемпіонаті України, до якого потрібно дуже ретельно готуватися, адже це – велика відповідальність.

Крім того, вихованці Дмитрія Стельмаха брали участь у Відкритій першості Дарницького району м. Києва з футболу, де посідали призові місця.

У молодого тренера є ще одна мрія – відкрити приватний футбольний клуб початкової підготовки для діток від 3 до 5 років. Тут малюків навчатимуть вправам на координацію, швидкість, спритність, займатимуться з ними іншими цікавими ігровими вправами.

І зовсім свіжа інформація. 23-24 грудня у Дарницькому районі м. Києва відбувся дводенний дитячий турнір з футболу ” АТЛЕТ НОВОРІЧНИЙ” серед юнаків 2012-2013 років народження. Участь у змаганнях взяли 9 команд. Вихованці Ніжинської ДЮСФШ здобули друге місце. Зі слів тренера Дмитрія Стельмаха, юні футболісти не програли жодної гри. Але супротивник забив на два голи більше. Тим не менше, це гарний результат!

Про своїх вихованців та плани Дмитрій Стельмах розповідає із захватом. Відчувається: справа, якою займається молодий та амбітний тренер, йому до душі. Він впевнений, що обов’язково досягне того, що запланував, адже у Ніжині багато діток, які подають надію.


Успіхів і наснаги Вам, тренере! Гарних вихованців!

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук


Фото Дмитрій Стельмах


Джерело: NizhynPost

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: