Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина не виконує план з мобілізації — В'ячеслав Чаус

Чернігівщина не виконує план з мобілізації — В'ячеслав Чаус фото

На Чернігівщині не виконується план з мобілізації, - повідомляє Суспільне.

Про це під час пресконференції 2 січня, відповідаючи на питання журналістки Суспільного, сказав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

"Ми, звісно, маємо певні цифри по мобілізації і ми їх не виконуємо. Тобто на сьогодні ми не виконуємо те завдання, яке нам доводиться, і це дуже погано. Це відповідальність обласної військової адміністрації, центрів комплектування, органів місцевого самоврядування і бізнесу в тому числі який має розуміти наслідки, якщо ми не виконаємо мобілізаційне завдання. Ми це маємо зробити. У нас немає іншого варіанту", — розповів він.

Зі слів Чауса, виконання завдань з мобілізації важливі і від цього залежить не тільки економіка, але і збереження країни в умовах війни.

"Якщо не буде мобілізації, то не буде і економіки, і ми програємо війну. Бізнес який отримує завдання про мобілізацію людини, звільняє цю людину заднім числом, звітується військомату, що ця людина не працює, а потім приймає на роботу. Так от власник бізнесу теж має розуміти наслідки таких дій".

Також, Чаус додав, що мобілізація дозволить військовим відпочити та повернутися з новими силами.

"Коли я спілкуюсь з військовим, з якими ми сиділи у березні, а він після березня 2022 року тиждень мав відпустки, а увесь інший час знаходиться там, де не «піднімають голову», тому що летить постійно. То, мабуть, ми повинні зробити все, щоб такі військові теж могли відпочити і з новими силами повернутися".

Нагадаємо, у травні 2023 року начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП полковник Олег Гончарук повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення на Чернігівщині мобілізували 22 тисячі людей.


Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: