Завантаження ...
banner
banner

На північному кордоні зосереджено 19 тисяч військових рф - ОК «Північ»

На північному кордоні зосереджено 19 тисяч військових рф - ОК «Північ» фото

Росія тримає на північних кордонах поблизу України військовий контингент чисельністю 19 тисяч осіб, повідомив в ефірі телемарафону речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, у межах кордону Сумської та Чернігівської областей з боку РФ зосереджено близько 19 тисяч осіб контингенту російських військ.

«Цей показник не змінювався вже протягом кількох місяців, тому говорити про те, що є ознаки створення ударних угруповань з боку ворога не доводиться. Це контингент, який можна схарактеризувати як війська прикриття кордону, це не ударна сила, яка спроможна здійснити прорив бойових порядків наших військ. Тому ще раз кажу – це не є ознакою створення ударного угрупування військ», – сказав Повх.

За його словами, «ворог на цьому напрямку використовує ствольну артилерію, 120-мм міномети, FPV-дрони та час від часу застосовує авіацію».

«На даний час можна говорити про те, що ворог більшою мірою веде турбуючий вогонь», — зазначив речник.

За його словами, Сили оборони, які знаходяться на лінії кордону, «пильно несуть службу, запобігають спробам проходу ворожих ДРГ».

«Контроль над державним кордоном є постійним», – запевнив Повх.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: