Завантаження ...
banner
banner

Боржникам по комуналці - увага: повернулися штрафи та відключення

Боржникам по комуналці - увага: повернулися штрафи та відключення фото
Уряд скасував мораторій на покарання боржників водоканалів, - повідомляє на своїй сторінці Facebook Ніжинський водоканал.

Повідомляємо абонентів Ніжинського водоканалу, що Кабмін скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення штрафів і пені, стягнення заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати. Рішення стосується всієї території України, окрім зон активних бойових дій.

Про це йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 р. № 1405 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг».
Тобто, відтепер у разі несплати за отримані комунальні послуги (світло, воду, тепло, газ, вивіз сміття, утримання будинків і прибудинкових територій) — їх можуть припинити надавати. Окрім того, повертаються нарахування та стягнення штрафів, пені та заборгованостей.

Виняток – зона активних бойових дій. Тут мораторій подовжили. Крім того, постановою на окупованих територіях забороняється взагалі нарахування плати за житлово-комунальні послуги з дати початку по дату завершення тимчасової окупації.

Станом на 1 січня 2024 року боржниками Ніжинського водоканалу є 1021 абонент у яких заборгованість складає більше 2000 грн. Загальна сума боргу населення Ніжина за водопостачання та водовідведення в 2023 році склала вже понад 9 мільйонів гривень. І ця сума невпинно зростає.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: