Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині побудуть нові укриття: що відомо

У Ніжині побудуть нові укриття: що відомо фото

У Ніжині у 2024 році планують побудувати чотири укриття для закладів освіти міста.
Відомо про два тендери, орієнтовною вартістю 4,7 мільйона гривень кожен: "Придбання укриття для Ніжинської гімназії № 6" та "Придбання укриття для мешканців мікрорайону «Магерки»".

Відповідні тендери розміщені на сайті публічних закупівель "Prozorro".

Як повідомив Суспільному речник виконкому Ніжинської міської ради Семен Пустовіт, один тендер вже провели та визначили переможця торгів, ще один наразі проводять. Решту тендерів мають оголосити незабаром. Всі роботи з монтажу чотирьох укриттів мають провести протягом 2024 року.

В тендерних документаціях йде мова про придбання найпростішого укриття цивільного захисту.

"Захисний модуль — це споруда заводської готовності для тимчасового розміщення населення, яка складається з блок-модулів, з’єднаних між собою та заглиблених в землю на рівень 3,7 метра — один і 1,5 метра — інший", — йдеться в тендерній документації.

Захисний модуль забезпечать: електроживленням, водопостачанням, каналізаційною установкою, штучним та аварійним освітленням, засобами пожежогасіння. Споруда буде розрахована на 200 чоловік і забезпечить можливість безперервного перебування людей впродовж 48 годин.

"Комплектація модуля міститиме: світильники, прожекторні ліхтарі, вогнегасники, аптечку, комплект інструментів (лопати, лом, сокира, пилки ножівки по дереву і по металу), WI-FI роутер, газосигналізатор, обігрівачі, унітази, умивальник, каналізаційна установка, лавки, модуль виклику, стелаж для зберігання продуктів та вентилятор".


Фото ілюстроване
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: