Завантаження ...
banner

Ніжинці Тетяна Винник та Андрій Кокотюха серед найкращих авторів дитячих видань 2023 (Фото)

Ніжинці Тетяна Винник та Андрій Кокотюха серед найкращих авторів дитячих видань 2023 (Фото) фото

Експертки лабораторії дитячого читання «BaraBooka» оголосили довгий список найкращих дитячих і підліткових видань 2023 року, - повідомляє barabooka. Серед номінантів є й представники нашого Ніжина, а саме Тетяна Винник та Андрій Кокотюха.

«За даними Книжкової палати України, порівняно з минулим роком кількість видань (друкованої продукції) зросла на 73%, а тиражів – на 203%. Які деталі за цими відсотками в цілому на видавничому полі, ми можемо лише здогадуватися. А от щодо дитліту команда барабук осягнула масштаби росту на власному досвіді. Цього ювілейного для “БараБуки” року ми не змогли зробити довгий список Топу коротким, на 50 назв, – коментує засновниця БараБуки, керівниця лабораторії дитячого читання НЦ «Мала академія наук України» Таня СТУС. – На десятиріччя ми здалися цьогорічному розмаїттю й вирішили зробити подарунок книгодрузякам, авторам, видавцям і собі: після читань і тривалих обговорень представляємо 100 книжок довгого списку новинок 2023-го». 

Серед сотні добірних видань року – книжки для сімейного читання в різних жанрах: від поетичних збірок і книжок-картинок до збірок оповідань, психологічної прози, міського фентезі й науково-популярних видань. Як і торік, частка книжок у списку так чи інакше описують російсько-українську війну.
 

Тетяна Винник



Фото: "Місто на вікні" Тетяни Винник

«Місто на вікні» - це книга, у якій розповідається про досвід війни очима двох братів. Одного разу в їхнє красиве і спокійне місто увірвалася війна. Тато пішов на фронт, а діти дивилися у вікно на своє колись прекрасне і світле місто, по дорогах якого тепер снували танки, а над ними літали гелікоптери. І лише троянда, яку батько посадив на день народження одного з хлопчиків, видавала настрій дітей, нагадуючи про тата. Проте багато змінюється, коли діти, програючи свій травматичний досвід, знаходять вихід із важкої психологічної травми за допомогою творчості. Вони починають малювати місто своєї мрії — спокійне і світле, як колись. Місто щасливих людей, - пише Nizhyn City.

Андрій Кокотюха


Фото: "Потаємні двері" Андрій Кокотюха

«Потаємні двері» — нова пригодницька і трішки фантастична повість популярного і найщедрішого на нові книги українського письменника Андрія Кокотюхи. Це захоплива й пізнавальна мандрівка в часі, яка до­­­водить: спливають дні, біжать роки, міняються століття, але ворог для українців лишається незмінним. І цього ворога можна й треба перема­гати не числом, а вмінням. Доведено безстрашним паном Кабанюком…

Ви можете підтримати наших авторів. Щоб проголосувати за їх твори, переходьте за посиланням.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: