Завантаження ...
banner
banner

Ранкова атака на Чернігівщину: наслідки

Ранкова атака на Чернігівщину: наслідки фото

У Чернігові ліквідовують наслідки ранкової атаки росіян 13 січня. Чернігівцям, чиє житло постраждало, допомагатимуть плівкою для вікон. Також ремонтуватимуть дахи. За попередніми підрахунками, пошкоджено 15 будинків приватного сектору, багатоквартирний будинок та три магазини (один з них непрацюючий), - повідомляє Суспільне Чернігів.

Про це сказав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини".


Фото: Олександр Ломако

"Приватний сектор (що, постраждав 13 січня, — ред.) — це район, який найбільше постраждав у 2022 році під час блокади міста. То, відповідно, частина цих будинків вже була зруйнована. Люди не проживали через це руйнування. Я думаю, їх менше, ніж могло бути. В одному будинку проживала жінка. Вона жива, здорова, все з нею нормально", — сказав Олександр Ломако.

Також він додав, що квартири у багатоквартирному будинку, який розташований недалеко від епіцентру вибуху, не постраждали.

"По вікнах: ми зараз вже розгортаємо штаб, щоб ставити плівку максимально швидко. І відремонтувати дахи, які пошкоджено. Закрити хоча б їх, тому що на вулиці великий мороз і людям потрібно вже зараз це зробити. По іншому: будемо дивитися зараз більш детально наслідки, але візуально найбільше постраждав магазин продовольчих товарів, який тут єдиний в мікрорайоні. Він був знищений у 2022 році. На жаль, в лютому мав би вже відкритися знову, але очевидно, вже не відкриється", — сказав Олександр Ломако.

У своєму Телеграм-каналі він додав, що після попереднього обстеження наслідків атаки росіян підрахували: пошкоджено 15 будинків приватного сектору, багатоквартирний будинок та три магазини (один з них непрацюючий).

"Вже завезли OSB плити, аби закрити вікна (плівка за таких морозів не захистить помешкання від холоду). Міжнародні партнери, які адресно допомагали постраждалим після ракетного удару 19 серпня допоможуть із відновленням вікон і власникам помешкань, постраждалих сьогодні. Зрозуміло, що це займе певний час", — йдеться у повідомлені.

Також Ломако зазначає: пошкоджено 14 квартир багатоквартирного будинку — переважно несуттєво побиті балконні рами.


Джерело: Суспільне Чернігів
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: