Завантаження ...
banner
banner

“Таємний Санта” ощасливив майже 50 дітей з ніжинських сімей

“Таємний Санта” ощасливив майже 50 дітей з ніжинських сімей фото

Кожний українець, який допомагає нашим захисникам, дітям, безпритульним тваринам, заслуговує на велику повагу. Йдеться про тих людей, хто робить інших хоч трішечки щасливими.  Нині, під час повномасштабної війни, ця допомога набула більш важливого сенсу, - пише Nizhyn Post.


У світі існує традиційна різдвяна гра “Таємний Санта”, де група людей анонімно обмінюється подарунками. Участь в ній є добровільною. Тому грають  в неї частіше працівники колективів або члени великої родини. А ми розповімо вам свою різдвяну історію.

У рамках співпраці з громадською організацією “Ліга соціальних працівників України” ніжинська волонтерка Наталія Забіла познайомилась з сім’ями, де залучаються різні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка, піклування, а також з прийомними та патронатними сім’ями.

“Я вважаю, що прийняти чужу дитину в родину – фактично подвиг. Це надважка психологічна і моральна праця. Але, в першу чергу, величезна любов до дітей…".

Напередодні різдвяних свят мені прийшла ідея організувати “Таємного Санту” для діток з вище вказаних сімей. Даною ідеєю я поділилася зі своєю старшою донькою Валерією. Це було приблизно о 10-й вечора. Вона відразу ж кинула клич у соцмережах. Приблизно через півтори години телефонує: “Потрібні ще діти, бо всіх розібрали!” Сказати, що я була приємно здивована – нічого не сказати”, – зазначає пані Наталя.  

В ролі “Таємного Санти” виступила переважно молодь 18-27 років. Хтось передавав подарунки для діток прямо в Ніжині, інші відправляли “Новою поштою”. Одна дівчина, яка виїхала з Ніжина в Канаду, допомагала закуповувати подарунки через Інтернет.

Що просили дітки у “Таємного Санти”? Слід зазначити, що бажання були доволі скромними. А помічники “Санти” вже самі додавали до подарунків те, що вважали за потрібне.

Приміром, один хлопчик мріяв про машинку-конструктор, а отримав великий набір з конструювання. Інший хлопчик захотів футбольний м’яч. Йому дістався шкіряний м’яч зі спеціальними рукавичками. Маленька дівчинка стала власницею гарного велосипедика. Ще один малюк попросив багато-багато мандаринів. Наступна дитяча мрія – скуштувати ананас.

Побажання у дітей були доволі різними. Йшлося не тільки про ляльки, машинки та цукерки. Так, клуб єдиноборств “Спарта” поповнився юним дзюдоїстом, а Мистецький центр “Мрія” – маленькою гімнасткою.

Подарунки від “Таємного Санти” організатори вручали двічі: на День Святого Миколая, 6 грудня, – діткам з ніжинських родин і на Різдво, 25 грудня, – діткам з Вертіївки.

До вручення подарунків долучилися донька Наталі Забіли Валерія Соболєва та її подружка Анна Прокопенко.

Як реагували діти під час привітань? Коли волонтери вручали подарунки, плакали всі.

 “Ви б бачили ці щасливі дитячі оченята! Плакали навіть дорослі. Люди дякували нам за подаровані хвилини радості і щастя”, – ділиться спогадами пані Наталя.

Оскільки жители Вертіївки надають суттєву допомогу ніжинським волонтерам, було прийнято рішення привітати і сільських діточок. У сільраді підказали, кого саме.



Пошуком помічників “Таємного Санти” цього разу займалася уродженка Ніжина Олександра Шевельова. Вона – випускниця Ніжинської музичної школи, нині працює у Києві музичним режисером. На Різдво Олександра приїжджала до Ніжина і співала у храмах.

Далі – дві неймовірні історії про те, наскільки чуйні та великі серця у наших захисників.

Дізнавшись про задум Наталі Забіли з “Таємним Сантою”, ніжинець Андрій Абдулін, який нині боронить Україну від російських окупантів, разом з побратимами передали ніжинським діткам фрукти та смаколики. 

“Підопічні” морпіхи з Херсонщини, котрими опікуються ніжинські волонтери, надіслали продукти. Дружина одного з морпіхів оголосила у себе на роботі збір. Її колектив передав до Ніжина 22 солодких подарунки. 

Загалом за два дні “Таємний Санта” відвідав 15 родин на Ніжинщині і подарував радість 47 хлопчикам і дівчаткам.



Організатори мають намір продовжувати здійснювати дитячі мрії. А всім, хто долучився до благородної справи, безмежна подяка. Дарувати радість діткам – це так приємно!

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук

 

Фото надано Наталею Забілою. Фото опубліковані з дозволу батьків

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: