Завантаження ...
banner
banner

Родина з Чернігівщини потребує допомоги

Родина з Чернігівщини потребує допомоги фото
8 січня зранку вщент вигорів будинок на 60 квадратних метрів в родині Баштовенків з Кладьківки Куликівської громади, - пише Вісник Ч.

46-річний Микола, голова сімейства, і 25-річний Олександр, його син, зараз у війську. Старший несе службу в області, молодший — на донецькому напрямку. Кум Вадим Медвідь розповів, що пожежники приїхали через 27 хвилин. Найближче відділення в Куликівці, за 30 кілометрів від Кладьківки. Хата дерев’яна, вигоріла миттю. І хоч він із сусідами був поряд, нічого врятувати не змогли. Добре, хоч удома нікого не було. 22-річна Поліна, дочка, навчається на третьому курсі в політеху й орендує квартиру в Чернігові. Забрала на канікули до себе братика, дев’ятирічного Артемка.. Це було єдине житло. Баштовенки важко працювали, збирали копійку до копійки, щоб мати своє житло і підняти на ноги трьох діток. Років 20 тому купили цей будинок. Більше десяти років робили ремонт, купували необхідну техніку. Вісім років тому переїхали. І отак вмить залишилися без нічого.

Речі першої необхідності їм уже дали друзі. Ночують поки в сусідів. Найбільше потрібні гроші. Родина мала трохи заощаджень. Але не довіряли банкам, тримали все вдома. Зараз підшукують житло на перший час. Скоріше за все, це буде в Куликівці, бо з 15 січня Артемку треба йти до школи. 45-річна Людмила Баштовенко розповіла, що зранку витопила піч і пішла на роботу. Припускає, що загоряння пішло десь зверху — у трубі, у лежаку. Або, можливо, коротнула проводка.
Вогонь помітили сусіди, коли весь дах був охоплений полум’ям. Жінка працює в агрофірмі завгоспом. Каже, добре, що пожежа сталася не вночі або коли Артемчик був сам удома. Після школи він півдня проводив сам, доки старші на роботі. Чоловіка відпустили додому на два дні, 10 січня вже знову повертатися. Сашко був напередодні у відпустці. У день пожежі зранку якраз поїхав на службу. Зима, морози, від хати лишилося згарище…

Усього за вісім днів нового року в області сталося 42 пожежі, в яких загинуло дві людини. У 2023 році виникло 2038 пожеж. Загинуло 68 людей, з них — двоє дітей.

Ольга Самсоненко

Фото: Vadym Medvid


Для тих, хто хоче допомогти родині захисників, залишаємо реквізити
Баштовенко Людмила Григорівна
4731 2196 3228 7664,
4149 4991 3075 6552.
Баштовенко Микола Володимирович
5168 7451 2539 5662.
Телефон для зв’язку: 066-737-17-15 Людмила

Джерело: Вісник Ч
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: