Завантаження ...
banner
banner

На прикордонні Чернігівщини можуть обмежити рух: що відомо

На прикордонні Чернігівщини можуть обмежити рух: що відомо фото

На прикордонній території Чернігівської області можуть обмежити пересування для населення, - пише cheline.

Про це на брифінгу в ОВА, присвяченому безпековій ситуації на Новгород-Сіверщині, повідомив голова Новгород-Сіверської РВА Сергій Сергієнко:

«Сьогодні розглядається питання про обмеження пересування на прикордонні, оскільки постійно ведуться обстріли цієї території. Зараз є документальна інформація, з якою я вже ознайомився. Це питання обговорювалось і раніше з військовими. Ми говорили про те, що не кожна людина має мати доступ до прикордоння.

Це, по-перше, наша безпека, безпека військових. Це ми маємо робити, щоб захистити і тих людей, які, попри небезпеку, все ж таки хочуть потрапити в цю небезпечну зону. Станом на зараз державою визначена зона, якою буде обмежене користування. Це питання зараз розглядається, як буде узгоджене та прийняте, ми повідомимо громадськість».

Прикордонна зона області потерпає не лише від артилерійських обстрілів, але й від ворожих ДРГ. Нагадаємо, 10 січня в Семенівській громаді між селами Грем’ячка та Леонівка російська диверсійно-розвідувальна група розстріляла авто з цивільним чоловіком.

«Людина відвезла свою дитину на автобус до Семенівки та поверталася додому. Ця дорога впритул іде біля кордону. Мені цією дорогою неодноразово доводилося їздити. І зараз цією дорогою возять хліб. За інформацією, яку ми маємо, чоловік загинув через обстріл. Ми шість годин не могли забрати його тіло, оскільки весь цей час там висіли дрони та вівся обстріл. Я з цією родиною знайомий особисто. Цей чоловік піклувався про долю села та нікому ніякої шкоди не приносив. Він був 1961 року народження, працював водієм шкільного автобуса в селі Костобобрів», – розповів голова Новгород-Сіверської РВА Сергій Сергієнко.


Оксана Замятіна

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: