Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині пенсіонерам, котрі не працюють, перерахували пенсії: що змінилося

На Чернігівщині пенсіонерам, котрі не працюють, перерахували пенсії: що змінилося фото

На Чернігівщині провели перерахунок пенсій 61,7 тисячі пенсіонерів, які не працюють, є 65-річного віку та за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок — 30 років страхового стажу. Збільшення пенсій відбулося для 1 535 пенсіонерів, середній розмір доплати становить 262 гривні, - пише Суспільне Чернігів.

Про це інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області на сайті Чернігівської ОВА.

У повідомленні йдеться, що перерахунок провели у зв’язку зі збільшенням з 1 січня 2024 року розміру мінімальної заробітної плати до 7 100 гривень. Пенсія для вищезгаданої категорії громадян становить не менше 40% від мінімальної заробітної плати, тобто не менше 2 840 гривень.

Також зросли надбавки до пенсій Почесним донорам України. Громадяни, які мають це звання, отримають доплату до пенсій у розмірі 10% від прожиткового мінімуму на одну людину в розрахунку на місяць.

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік", з 1 січня 2024 року розмір надбавки Почесним донорам України зріс з 258 гривень до 292.

"Перерахунки провели в автоматичному режимі, вони не потребують особистого звернення пенсіонерів до територіальних органів Пенсійного фонду України. Перераховані пенсії виплачуються вже у січні поточного року. При цьому сума підвищення для кожного пенсіонера є індивідуальною та залежить від складових, врахованих для обчислення пенсії", — йдеться у повідомленні.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: