Завантаження ...
banner
banner

Двох росіян з Чернігівщини хочуть примусово повернути до РФ

Двох росіян з Чернігівщини хочуть примусово повернути до РФ фото

52 порушники міграційного законодавства виявили на Чернігівщині під час операції "Мігрант" у грудні 2023 року. Щодо шести нелегальних мігрантів прийняли рішення про примусове повернення, яке вони повинні добровільно виконати у строк до 30 діб: дві людини — до Російської Федерації, дві — до Республіки Вірменія, одна — до Республіки Литва. Ще одна людина, не громадянин Латвії, має виїхати до цієї країни. У разі не виконання цих рішень щодо іноземців буде розпочата процедура видворення, - пише Суспільне Чернігів.

Про це у коментарі Суспільному розповіла начальниця відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернігівській області Вікторія Бабак.

"Порушників виявили під час профілактичних рейдів під назвою "Мігрант". Стосовно п'яти іноземних громадян ухвалили рішення про заборону в’їзду в Україну", — розповіла Бабак.

У Чернігові провели понад 150 перевірок за адресами проживання іноземних громадян, які мають посвідки на постійне проживання.

"У грудні 2023 року працівники Управління спільно з правоохоронцями провели також рейди по місцях стихійної торгівлі, продовольчих та речових ринків, магазинів, організацій, автомобільних та залізничних станцій тощо", — сказала Бабак.

За фактами правопорушень, виявлених під час операції "Мігрант", наклали адміністративні стягнення на суму 161 670 гривень, з яких стягнуто 103 530 гривень (64%).

За словами Вікторії Бабак, з початку введення воєнного стану понад 177 іноземних громадян на Чернігівщині притягнули до адміністративної відповідальності через відсутність чинного паспорта.

"Порушників міграційного законодавства було виявлено в тому числі на блокпостах області під час перевірок документів", — повідомила Бабак.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: