Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський водоканал збирається змінити тарифи на водопостачання

Комунальне підприємство «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» має намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.



Комунальне підприємство «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства»  має намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це йдеться у повідомленні на сайті Ніжинської міської ради.
 
На даний час діють тарифи на послуги водопостачання та водовідведення затверджені постановою національної комісії, що здійснює державне регулювання  у сфері комунальних послуг  від 27.06.2014 року №782 :
  • централізоване водопостачання -4,74грн/м3,  (з ПДВ)
  • централізоване водовідведення  -7,79грн/м3.  ( з ПДВ)
Розрахунок тарифів проведений без врахування планового прибутку по видам послуг. Тарифи ввелися з 01.08.2014 року, для всіх категорій споживачів.
 
Рівень відшкодування діючими тарифами для населення фактичних витрат на виробництво послуг за 9 місяців 2015 р. становить:
  • по водопостачанню -83,8%;
  • по водовідведенню  - 86,1 %.
У зв’язку зі зміною вартості електроенергії  (в тарифі враховано 1,36068 грн.  за 1 кВт) фактично на даний час 1,8249 грн. за 1 кВт). Підприємство вимушене скорегувати тарифи на зміну вартості електроенергії. Всі інші статті витрат залишаються незмінними. 
 
Планується наступний розмір тарифу:
  • централізоване водопостачання -5,22грн/м3  з ПДВ, (підвищення складатиме 10,1 %)
  • централізоване водовідведення  -8,24грн/м3 з ПДВ, ( підвищення  складатиме 5,8 %)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: