Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині військового рф засуджено до довічного позбавлення волі

На Ніжинщині військового рф засуджено до довічного позбавлення волі фото
Вироком Бахмацького районного суду від 25.01.2024 за публічного обвинувачення прокурора Ніжинської окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду російського військовослужбовця визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни ( ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурором в суді доведено, що 01.04.2022 під час окупації армією рф с. Гайворон Ніжинського району, обвинувачений за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями рф вчинив нелегальне затримання та умисне вбивство цивільних осіб. Так, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї він незаконно затримав трьох цивільних чоловіків та утримував їх у підвальному приміщенні в нелюдських умовах без вентиляції, будь-якого освітлення та меблів. Принижуючи їх людську гідність, обвинувачений вимагав у цивільних зізнання у причетності до військових формувань. Не отримавши необхідних відомостей, він здійснив 6 пострілів у напрямку двох бранців, спричинивши їм вогнепальні поранення, від яких потерпілі померли на місці.

Досудове розслідування за вказаним фактом здійснювалося слідчими слідчого відділення відділу поліції № 1 Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Наразі вирок суду законної сили не набрав.

Ніжинська окружна прокуратура

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: