Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині ошукали чоловіка на 30 тисяч гривень

На Ніжинщині ошукали чоловіка на 30 тисяч гривень фото
«Добрий день, це працівник банку» – у Ніжинському районі шахраї ошукали чоловіка.

Про це повідомляє Поліція Ніжинського району.

2 лютого до поліції звернувся 53-річний житель Ніжинського району із повідомленням про зникнення грошових коштів із його банківського рахунку. Потерпілому зателефонував невідомий чоловік та представився працівником служби безпеки банку. Незнайомець повідомив, що хтось намагається зламати вхід до мобільного додатку банку. А щоб цьому запобігти, необхідно продиктувати секретні реквізити банківської карти та назвати код, який прийде у SMS-повідомленні. Що чоловік і зробив. Після чого виявив зникнення 30 тисяч гривень зі свого рахунку.

Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся до поліції. За цим фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ні в якому разі не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, не розповідайте жодних відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову для виконання певних дій - негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.



Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Як повідомляє MYNIZHYN, поліцейські Чернігівського райуправління розслідують кримінальне провадження за фактами систематичного психологічного насильства щодо 84-річної жінки.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: