Завантаження ...
banner
banner

Поліція Чернігівщини припинила діяльність наркторговців з прибутком у десятки мільйонів гривень щорічно

Поліція Чернігівщини припинила діяльність наркторговців з прибутком у десятки мільйонів гривень щорічно фото
Поліцейські затримали трьох мешканців Києва, які налагодили в Остерській громаді на Чернігівщині масштабне виробництво наркотиків з їх подальшим збутом в особливо великих розмірах по всій Україні. Поліція ліквідувала плантацію конопель та вилучила готову партію наркозілля вартістю понад 3 мільйони гривень за цінами «чорного» ринку.

Про це повідомляє 
Поліція Чернігівської області.

Припинили діяльність багаторічного стійкого наркоугруповання співробітники Управління по боротьбі з наркозлочинністю спільно з оперативниками кримінальної поліції Козелецького відділення за підтримки підрозділу кримінального аналізу обласної поліції.

В ході проведення санкціонованих обшуків за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» поліція виявила в нежитлових будівлях облаштовані теплиці для вирощування конопель, приміщення для сушіння, переробки та фасування наркозілля на дрібні партії. У теплицях поліцейські виявили близько півтисячі культивованих рослин конопель елітних сортів. На місці правоохоронці виявили та вилучили близько 20 кілограмів речовини рослинного походження, схожої на канабіс, розфасованої у мішки, а також 74 висушені рослини конопель, 70 зіп-пакетів з насінням конопель, мобільні телефони та ноутбуки. Вилучені речові докази скеровано на проведення експертних досліджень.


На місці поліцейські затримали 41-річного організатора злочину та двох його спільників.
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Козелецької окружної прокуратури розслідують кримінальні провадження:

За частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене за попередньою змовою групою осіб). За частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконне вирощування конопель).

Членам організованої злочинної групи загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв MYNIZHYN, на в'їзді до Чернігова у трьох громадян України прикордонники за допомогою службової собаки виявили наркотичні речовини.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: