Завантаження ...
banner
banner

Сесія ніжинради: ніжинські активісти, гроші на ЗСУ, робочі місця

8 лютого відбулася чергова сесія Ніжинської міської ради, на яку завітали представники громадськості.
Зокрема, міському голові Олександру Кодолі було поставлено низку запитань, що стосувалися відкриття виробництва і створення робочих місць, благоустрою, відкриття притулку для тварин, укриттів у навчальних закладах.

Пише 
Nizhyn Post

Слово було надано кожному, хто мав бажання висловитися. 


Отже, питання - відповіь

ПРО ВІДКРИТТЯ ВИРОБНИЦТВ І СТВОРЕННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ
Так, звичайно ми хочемо, щоб у Ніжині відкривалися виробництва. Але міська влада не займається створенням робочих місць. Ми можемо лише сприяти розвитку бізнесу, підтримувати підприємців. Те, що жодне підпримство за час війни не пішло з міста, це також показник роботи влади. Адже в сусідніх містах ми бачимо іншу ситуацію.
Три роки тому, коли обирали склад міської ради, ніхто не думав, що доведеться працювати в непростих умовах - в період коронавірусу і під час повномасштабної війни.
Але попри все ми продовжуємо допомагати Збройним силам України і розвивати наше місто настільки, наскільки вистачає можливостей. Дуже складно під час війни у прикордонному регіоні створювати робочі місця. Тим не менше, завдяки міжнародній підтримці, а ми дуже плідно працюємо в цьому напрямку, також завдяки ПРООН ми створили нове виробництво - швейну фабрику, куди набирають 40 людей. Це буде комунальне підприємство, яке шитиме одяг для українських військових.

БЛАГОУСТРІЙ.
Всі бачать зміни, які відбуваються у Ніжині. Зроблено чималий фронт робіт. Здійснено благоустрій центральної площі, вулиці Гоголя, Алеї Шевченка, нових тротуарів та пішохідних зон.

ПРИТУЛОК ДЛЯ ТВАРИН
Ніхто не сперечається, він потрібен. Минулого року на сесії міської ради під притулок було виділено земельну ділянку. І ми працюватимемо над тим, щоб його створити. Але у пріоритеті сьогодні - підтримка ЗСУ.
Друге наше завдання - забезпечити життєдіяльність нашого міста на належному рівні. Щоб надавались комунальні послуги, були опалення, вода, електроенергія, зв'язок. Про притулок не забуваємо. Але, як то кажуть, "Step by step" - тобто "Крок за кроком", "поступово".



ПРО УКРИТТЯ ДЛЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
Ми намагаємося зробити все можливе, щоб забезпечити дітям нормальні умови навчання. Коли будувалися школи десятки років тому, ніхто навіть не додумався відразу влаштовувати в них укриття. Ми працюємо лише три роки, а війна триває в Україні десятий рік. Тому є питання до попередників...
Наразі в 5-й, 6-й, 11-й школах вже будуються укриття за кошти міського бюджету. Французський фонд "АCTED" профінансує проект на суму 12 млн грн по 9-й школі. Вже оголошено тендер. Очікуємо, що роботи буде виконано до нового навчального року.
Щиро дякуємо за підтримку міжнародним партнерам в такий складний час.
Дійсно складний, адже з міського бюджету Ніжина цьогоріч вилучено 170 млн грн військового ПДФО. Але, незважаючи на це, сьогодні на сесії ми закладаємо 30 млн для ЗСУ. Зокрема, на цій сесії виділяємо 12,4 млн гривень.

Раніше ми писали: Ніжинська рада планує виділити 11.4 млн гривень на ЗСУ (Оновлено)

Також очільник міста додав: "Депутати Ніжинської міської ради одностайно підтримують ЗСУ: голосують за виділення бюджетних коштів, віддають на донати благодійні кошти, працівники міської ради за минулий рік мінімум 5 разів робили внески на закупівлю автівок. За минулий рік ми закупили 47 дронів на кошти міського бюджету. Передано 30 автівок для ЗСУ. Загалом за два роки війни виділили 116 млн грн на потреби наших захисників.
Наразі призупинені всі міські програми розвитку. Але ми не можемо забрати всі кошти зі шкіл чи лікарні.
Хтось хоче нас розсварити, розколоти, зробити безлад, який був у Прилуках. Там три роки не ухвалювали міський бюджет. Але у нас - єдність депутатів.
Дякую всім, хто розуміє, що ворог в нас один: це росія і путін
".



Фото Валерія Кичка
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: