Завантаження ...
banner
banner

Скільки зараз авто у Ніжині: ми порахували

Скільки зараз авто у Ніжині: ми порахували фото

Не секрет, що за кілька останніх років у Ніжині та й загалом по Чернігівщині спостерігається значне збільшення автомобілів.

Виходячи з вищенаведених спостережень, MYNIZHYN.com дізнавався, скільки автомобілів зареєстровано у Ніжині та як змінювалася статистика за останні роки.

Про все це детальніше - у нашому матеріалі

Щоб дізнатися, скільки автомобілів зареєстровано у Ніжині, ми звернулися з інформаційним запитом до регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернігівській області.

Т.в.о начальника Людмила Деркач повідомила, що відповідно до даних Єдиного державного реєстру транспортних засобів, на початок 2024 року за особами із вказаним місцем проживання на території міста Ніжин, значиться зареєстрованими 13,6 тис. автомобілів.

Також маємо помісячну інформацію про первинні реєстрації на території України автомобілів, як нових, так і бувших у використанні, ввезених з-за кордону, у продовж 2021, 2022, 2023 років особами з зареєстрованим місцем проживання, знаходження по місту Ніжину.

Яка станом на січень 2024 року процедура реєстрації автомобіля та як змінилися розцінки

Станом на січень 2024 року процедура реєстрації автомобіля визначена Порядком державної реєстрації, зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, який затверджено постановою Кабінету Міністрі України від 07 вересня 1998 року № 1388 у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2009 року № 1371.            

Інформацію про перелік документів, необхідних для здійснення реєстрації автомобіля, можна отримати на сайті за посиланням.

Реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію або його формуванням в електронній формі та присвоєнням буквено-цифрової комбінації номерних знаків з їх видачею або без такої, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок, складає 350 грн. Також, у разі необхідності, потрібно буде компенсувати вартість бланка свідоцтва про реєстрацію – 405 грн. та номерного знаку – 278,22 грн.

Станом на початок 2021 року, послуга з реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів коштувала 190,15 грн., або 152,63 грн., в залежності від місця виготовлення автомобіля (іноземного чи вітчизняного виробництва та країн СНД). Бланк свідоцтва про реєстрацію коштував 219 грн., номерний знак – 108,60 грн.

Слід зазначити, що вартість бланків свідоцтв про реєстрацію та номерних знаків не є сталою і може змінюватись в залежності від умов закупівлі.

Раніше ми писали: Чи побільшало в Ніжині ДТП: скільки з них - з летальним результатом?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: