Завантаження ...
banner
banner

Гуньки, Мигалівка та вулиця Космонавтів: де планують відкрити аптеки в Ніжині

Гуньки, Мигалівка та вулиця Космонавтів: де планують відкрити аптеки в Ніжині фото
Найвіддаленіші мікрорайони нашого міста незабаром отримають доступ до необхідних медичних препаратів.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

Тривалі перемовини з власниками комерційних аптек, які відмовлялися відкривати заклади у віддалених районах через низьку прибутковість, не дали жодних результатів.

Раніше ми писали: Скільки аптек ми нарахували в Ніжині: подробиці

Проєкт передбачає відкриття аптек у мікрорайонах Гуньки, Мигалівка, у міській лікарні та по вул. Космонавтів. У цих районах погодилося відкрити аптеки комунальне підприємство «Ліки України». Рішенням сесії міської ради було виділено 200 тисяч гривень на підтримку КП «Ліки України», яке здійснюватиме утримання аптек, щоб забезпечити оплату комунальних послуг та оренду приміщень. Одна з аптек буде розташована у приміщенні міської лікарні, де раніше вже діяла аптека, але через фінансові труднощі власник вимушений був припинити її роботу. Вона буде працювати цілодобово. Інші аптеки знаходитимуться у приміщеннях сімейних амбулаторій.

Ці нові аптеки не лише полегшать доступ до ліків для жителів віддалених районів, але й закриють потребу в медичних засобах серед хворих, які потребують наркотичних анальгетиків та ліків для лікування цукрового діабету. Тепер ці важливі ліки можна буде придбати в аптеках соціального спрямування, що стане важливим кроком у покращенні медичної допомоги мешканцям міста.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: