Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині кількість захворювань на ГРВІ та грип йде на спад

У Ніжині кількість захворювань на ГРВІ та грип йде на спад фото
За минулий тиждень захворюваність у Ніжині потроху зменшується.

Про це повідомляє КНП "Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги".

Протягом робочого тижня до закладу звернулось – 4400 осіб, з приводу захворювань – 4175, в т.ч дорослих – 3410, дітей – 765. Захворюваність на ГРВІ зменшилась на 12%. Зареєстровано хворих на ГРВІ – 517 пацієнтів, з них дітей – 219, дорослих – 298.

Якщо порівнювати дитячу захворюваність по садочкам, школам і неорганізованим дітям, маємо наступну картину: у садочках хворіє – 56 дітей, у школах – 141, неорганізовані діти – 22. Окрім ГРВІ, до закладу звернулись пацієнти і з іншими захворюваннями дихальної системи, а саме: г. бронхіт – 130 чол., г. трахеїт – 61 чол., ларинго-трахеїт – 30 чол., лор-патологія і ангіни – 25 чол.

Що стосується захворюваності на COVID -19: за минулий тиждень відібрано 240 швидких тестів, 5 з них – позитивні. Основа для міцного здоров’я – вчасно зроблене щеплення.

За минулий тиждень в кабінеті щеплень зроблено: АКДП (діти) – 20 щеплень, поліомієліт – 5, гепатит В – 17, гемофільна інфекція – 16 щеплень, КПК – 14, туберкулінодіагностика – 26 щеплень.

Пам’ятайте: профілактувати краще, ніж лікувати.

Як повідомляв MYNIZHYN, на піку – захворюваність на ГРВІ та грип у Чернігівській області. На стаціонарному лікуванні – 212 людей і понад 6 тисяч осіб – на амбулаторному.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: