Завантаження ...
banner
banner

Відбулася Координаційна рада з питань попередження насильства в сім’ї

25 листопада відбулася Координаційна рада з питань попередження насильства в сім’ї. Про актуальність питання говорять цифри - за даними Ніжинського відділу поліції за 9 місяців 2015 року зареєстровано 248 таких звернень.


25 листопада відбулася Координаційна рада з питань попередження насильства в сім’ї за участю представників усіх служб, які відповідають за даний напрям роботи.

Головуючий, заступник міського голови Алєксєєнко І.В.,  на початку  засідання  зазначив щодо чіткого розподілу повноважень членів комісії, поновлення та затвердження її складу, обрання голови, заступника та секретаря. Також зазначив, щонеобхідно посилити контроль над сім’ями з дітьми, в яких є випадки насильства.
 
За даними Ніжинського відділу поліції головного управління Національної поліції в Чернігівській області за 9 місяців 2015 року  зареєстровано 248 звернень щодо насильства в сім’ї, з них 237 надійшло від  жінок, 11 – від чоловіків. Винесено 41 офіційне попередження. Всього на обліку у правоохоронних органах  з приводу вчинення  насильства в сім’ї перебуває 234 особи.
 
Бассак Тетяна, начальник відділу у справах сім’ї та молоді,  проаналізувала ситуацію щодо кількості заяв, що надійшли до відділу від постраждалих внаслідок насильства в сім’ї протягом 9 місяців. Також було запропоновано розширити повноваження роботи ради та додати до змісту роботи проблему торгівлі людьми. Обговорено, доповнено та затверджено міський план заходів до акції «16 днів протидії насильства», з яким можна ознайомитись на офіційному сайті Ніжинської міської ради.
 
Шаповалова І.М., директор територіального центру соціального обслуговування, наголосила про посилення уваги до людей похилого віку, які страждають від насильницьких дій. Було проаналізовано конкретні випадки насильства над людьми даної категорії та необхідність підтримки та співпраці всіх суб’єктів з подолання даного явища. Було запропоновано створити кімнату екстреної допомоги при територіальному центрі.
 
Внаслідок засідання координаційної ради було вирішено провести 9 грудня загальноміський круглий стіл «Ви маєте право на захист і допомогу» в рамках акції «16 днів протидії насильству» з метою презентації кращих практик роботи з даної проблеми та провести анкетування серед різних верств населення з питання обізнаності з проблеми насильства, а саме: в територіальному центрі соціального обслуговування та школах.
 

 Зазначаємо, що координаційна рада з питань попередження насильства збирається щоквартально. Наступна зустріч планується на січень 2016 року, з метою затвердження річного плану роботи ради та аналізу діяльності за 2015 рік.

 

nizhynrada.org

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: