Завантаження ...
banner
banner

«Херсонський кавун АРТ»: учні Ніжинської мистецької школи стали фіналістами міжнародного конкурсу

«Херсонський кавун АРТ»: учні Ніжинської мистецької школи стали фіналістами міжнародного конкурсу фото

Хто не любить херсонські кавуни?  Вони є не лише символом Херсонського регіону, а й перетворилися  на географічний бренд. Із початком повномасштабної війни херсонський кавун став не просто смугастою смачною ягодою літа, а й символом боротьби та міцності українського народу.

Нещодавно на державному рівні було прийнято рішення про реєстрацію назви продукту географічного зазначення «Херсонський кавун». Ця подія надихнула працівників навчально-естетичний комплексу «Художня школа»  м. Херсон і вони вирішили започаткувати та провести Міжнародний конкурс образотворчого, декоративного мистецтва та дизайну «ХЕРСОНСЬКИЙ КАВУН ART». Організаторами конкурсу виступили управління культури Херсонської ОДА, Обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв Херсонської обласної ради, Дитяча художня школа та Дизайн-ліцей Херсонської міської ради. Партнером конкурсу виступила громадська спілка «Асоціація виробників Херсонського кавуна».
  

Кавун став символом єднання, адже участь  у конкурсі взяли юні художники з різних куточків України та поза її межами.

Херсонський кавун,  трансформувався у дивовижні образи, став героєм більш, ніж  2200 малюнків, які надійшли на адресу конкурсу з 21 країни світу. Поважне журі ретельно переглянуло кожну роботу. В результаті було визначено володарів Гран-прі, переможців та лауреатів конкурсу.  

    Переможцями цього  конкурсу також стали учнів мистецької школи при КЗ «Ніжинський коледж культури  і мистецтв ім. Марії Заньковецької». Перше місце вибороли учні Пархоменко Кароліна (викладач Постол Н.М.), Подзиваловська Євгенія і Ревтюх Олександра (викладач Лисенко І.О.).

Друге місце отримав Таран Кіріл за графічний натюрморт "Кавун і зброя"(викладач Лисенко І.О.).Третє місце отримали Гриценко Ірина (викладач Лисенко І.О.) та Вершняк Дар'я (викладач Борисова К.В.).

Учні  Морозенко Таісія, Тихоненко Діана, Максименко Марія, Ковальова Валерія отримали дипломи лауреатів. Ці роботи були представлені  на відкритті виставки  в Мілані.  

У малюнках дітей кавун – це і живий персонаж і арт об’єкт. Кожен малюнок під час війни слугував повідомленням: «Ми живі, ми українці і ми хочемо жити в мирі!».

Підготувала Тетяна Красновид за інформацією художнього відділу мистецької школи
Фото з архіву художнього відділу мистецької школи

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: