Завантаження ...
banner
banner

Правоохоронці провели профілактичні бесіди з учнями Вертіївської ЗОШ

Працівники Ніжинського відділу поліції систематично проводять профілактичні заходи на території міста Ніжина та Ніжинського району, спрямовані на попередження випадків залучення молоді у злочинну діяльність, попередження злочинів з боку неповнолітніх.

вертіївська школа, зош вертіївка, вертіївська школа, ніжинський район,


Працівники Ніжинського відділу поліції  систематично проводять профілактичні заходи на території міста Ніжина та Ніжинського району, спрямовані на попередження випадків залучення молоді у злочинну діяльність,  попередження злочинів з боку неповнолітніх. З-поміж усіх дієвих заходів, важливого значення набувають  саме зустрічі та безпосереднє спілкування з дітьми у навчальних закладах.

Чергова така профілактична бесіда відбулась 26 листопада  у Вертіївській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Начальник сектору Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області майор поліції Світлана Колесник прочитала лекцію для учнів сьомого та восьмого класів, присвячену кримінальній і адміністративній відповідальності неповнолітніх за вчинення злочинів та відповідальності батьків за невиконання батьківських обов’язків, також окремо поспілкувалася з дітьми, які раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців. Працівник поліції докладно ознайомила підлітків з поняттями кримінального правопорушення, адміністративного правопорушення та відповідальності за їх вчинення.
 
Не оминула Світлана Колесник і тему правил поведінки на залізниці, адже через село Вертівка проходить залізничне сполучення Чернігів – Ніжин. Остання звернула увагу на те, що будь-які небезпечні розваги поблизу залізничних колій у більшості випадків закінчуються трагічно.
 
З такими профілактичними заходами ми намагаємося охопити як найбільшу кількість навчальних закладіів міста Ніжина та Ніжинського району. Під час зустрічей з неповнолітніми, роз’яснюємо їм негативні наслідки вживання спиртних напоїв, наркотичних засобів та тютюнопаління, звертаємо увагу на поведінку у громадських місцях та навчальному закладі, недопущенні пропусків уроків без поважних на те причин. Хочеться, щоб кожна дитина перед тим, як зробити крок у доросле життя добре засвоїла свої права та обов’язки і завжди змогла знайти правильний вихід у складній життєвій ситуації – зазначила майор поліції Колесник Світлана. 
 
Старший інспектор Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області
Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: