Завантаження ...
banner
banner

Піна на річці у Ніжині та у Мені: що це? (Оновлено)

Піна на річці у Ніжині та у Мені: що це? (Оновлено) фото

Кілька днів тому в одному з місцевих пабліків жителі Мени опублікували відео, як поряд з дамбою, що розташована на річці, утворилась брила з піни, яку туди принесло течією річки. Місцеві жителі активно обговорюють причину такого явища.

Пише cheline.com.ua

Про те що це за піна і чому вона з’явилась на річці ми розпитали у еколога, кандидата біологічних наук Юрія Карпенка.

Оці пінні брили, які протягом деякого часу могли спостерігати жителі міста Мена, небезпеки ніякої не несуть. Причиною їх утворення слугує збільшення інтенсивності опадів, які призвели до потрапляння значної кількості стічних вод з лісів, полів і т.д. до річки. Це приводить до природного насичення води киснем, а цей природній процес, в свою чергу, призводить до того, що утворюється велика кількість вищезгаданої піни.

Фактично, це явище сезонне, адже з’являється воно здебільшого в осінньо-зимовий період, коли рівень води підвищується. Підсумовуючи: ситуація, яку наразі спостерігають меняни, вони ніякої екологічної загрози довкіллю і здоров’ю людей не має», — зазначив еколог, кандидат біологічних наук Юрій Карпенко.

Також у Ніжинських соцмережах з'явилося відео, що Остер теж пінний. Пінні береги Остра ніжинці спостерігають біля шлюзу. 

Можливо вам буде цікаво: Виберіть дерево і дізнайтеся свою приховану частину особистості (психологічний тест)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: